Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 7. 2023,
9.30

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

migranti Slovenija policija

Ponedeljek, 10. 7. 2023, 9.30

10 mesecev

Med vikendom skoraj 300 nezakonitih prestopov meje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Policija, Slovenija,  policijski avto | Italijan je v vozilu prevažal migrante. | Foto Shutterstock

Italijan je v vozilu prevažal migrante.

Foto: Shutterstock

Za policisti je bil pester konec tedna, saj so imeli polne roke dela z nezakonitimi prehodi meje. Samo na območju policijske uprave Novo mesto so ugotovili skoraj 300 nezakonitih prestopov meje.

Policisti so med petkom in ponedeljkom na območju Policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Čatež ob Savi, Kapele, Mali Obrež, Brežice) izsledili in prijeli 85 državljanov Maroka, 47 državljanov Bangladeša, 35 državljanov Rusije, 29 državljanov Afganistana, 25 državljanov Pakistana, 21 državljanov Indije, devet državljanov Konga, osem državljanov Kitajske, sedem državljanov Nepala, šest državljanov Alžirije, šest državljanov Šrilanke, po dva državljana Egipta, Irana in Angole ter državljana Malija in državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, niso zaključeni, so še zapisali na policiji.

Prijeli Romuna in Bolgara, ki sta prevažala tujce

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi v soboto okoli 14. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford mondeo avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Prav tako so na Čatežu ob Savi v nedeljo popoldne ustavili 48-letnega državljana Bolgarije, ki je v osebnem avtomobilu bolgarskih registrskih oznak prevažal deset državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanoma Romunije in Bolgarije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozili. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka in državljani Turčije še potekajo, so zapisali na Policijski upravi Novo mesto.

Italijan prevažal nezakonite migrante

Pomurski policisti so v nedeljo v Pincah ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil italijanski državljan. Ugotovili so, da je prevažal enega državljana Nepala in tri državljane Indije, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. Policisti so Italijanu odvzeli prostost in odredili pridržanje, tujci pa so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom Ljubljana, so še navedli v sporočilu.

 

Papež Frančišek
Novice Papež Frančišek smrt migrantov na morju označil za sramoto
Migranti
Novice V bližini Kanarskih otokov pogrešanih najmanj 300 migrantov
Ne spreglejte