Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 3. 2012,
17.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

motoristi policija

Sreda, 21. 3. 2012, 17.15

7 let, 12 mesecev

Policisti bodo od četrtka do nedelje poostrili nadzor nad motoristi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predstavniki policije in Zveze moto klubov Slovenije so predstavili aktivnosti in preventivne nasvete za večjo varnost motoristov.

Od četrtka bodo policisti po vsej državi opravljali poostren nadzor, pri čemer bodo posebno pozornost namenili preprečevanju agresivne vožnje in ugotavljanju tehnične brezhibnosti motornih koles in mopedov.

Konference se je udeležil tudi Robert Kranjec, sicer svetovni prvak v smučarskih skokih, v prostem času pa ljubitelj motorjev, so sporočili iz policije.

Motoristi ostajajo ena od najbolj ogroženih skupin v prometu Vozniki motornih koles še vedno ostajajo ena izmed bolj ogroženih skupin udeležencev v cestnem prometu, saj se je njihova varnost v letu 2011 v primerjavi z letom 2010 žal poslabšala. V prometnih nesrečah je lani umrlo 30 motoristov, od tega kar osem v mesecu aprilu, 214 pa se jih je hudo poškodovalo.

Da bi izboljšali prometno varnost motoristov, je policija skupaj z organizacijami, društvi in ministrstvi pripravila več aktivnosti s ciljem zmanjšati število mrtvih in hudo poškodovanih voznikov enoslednih motornih vozil ter njihovih sopotnikov.

Namen tovrstnih aktivnosti je torej povečati spoštovanje prometnih pravil in vplivati na spremembo vedenjskih vzorcev - tako motoristov kot tudi ostalih prometnih udeležencev.

Policisti se bodo usmerili predvsem v preprečevanje agresivne vožnje Prvo obdobje, v katerem bo policija intenzivneje izvajala aktivnosti, se bo začelo že v četrtek. Do nedelje bodo policisti po vsej Sloveniji izvajali poostrene nadzore, ki bodo usmerjeni predvsem v preprečevanje agresivne vožnje in ugotavljanje tehnične brezhibnosti motornih koles in mopedov.

Ugotavljali bodo tudi, ali vozniki in vozila izpolnjujejo pogoje za vožnjo. V postopkih bodo dosledno preverjali tudi pogoje za zaseg motornih vozil. V naslednjih mesecih pa bodo za motoriste pripravili tudi številne preventivne aktivnosti, so še navedli v policiji.

Ne spreglejte