SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija: Našli smo napadalca na Niko Kovač

10

termometer

Nika Kovač, Branko Grims | Policiji je uspelo identificirati osumljenca za napad na Niko Kovač, medtem ko osumljenca, ki je napadel poslanca Branka Grimsa, še iščejo.  | Foto: STA
Policiji je uspelo identificirati osumljenca za napad na Niko Kovač, medtem ko osumljenca, ki je napadel poslanca Branka Grimsa, še iščejo. Foto: STA

Policijska postaja Ljubljana Center je v zadnjem mesecu obravnavala dva fizična napada na dve javno izpostavljeni osebi v središču Ljubljane. Osumljenca, ki je na Bavarskem dvoru napadel direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač, je policija identificirala, medtem ko osumljenca, ki je pred DZ napadel poslanca SDS Branka Grimsa, še iščejo. 

Pomočnik načelnice policijske postaje Ljubljana Center Irfan Beganović je na novinarski konferenci predstavil preiskavo dveh dogodkov z elementi fizičnega nasilja, do katerih je prišlo v zadnjem mesecu v središču Ljubljane. Gre za fizični napad na direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač. Osumljenec jo je pred dvema tednoma napadel na Bavarskem dvoru. Čez tri dni pa se je zgodil še fizični napad na poslanca SDS Branka Grimsa, ko je zapuščal DZ. 

"Prvo dejanje je bilo storjeno na Slovenski cesti proti osebi, ki je v dogodku utrpela lažje poškodbe. Fotografija osumljenca je bila objavljena v medijih in na podlagi pridobljenih podatkov smo osumljeno osebo uspešno identificirali," je pojasnil Beganović. Policisti so osumljenca zaslišali, zoper njega bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje lahkih telesnih poškodb. 

Predsednica Državnega zbora sprejme Niko Kovač. Nika Kovač Novice Niko Kovač fizično napadli v središču Ljubljane. Krivdo je pripisala Janši in Novi24TV.

Napadalca na poslanca Grimsa policija še išče

V drugem primeru je bilo dejanje usmerjeno proti poslancu DZ, ki je prav tako utrpel lažjo telesno poškodbo. "Predkazenski postopek še poteka, obvestila se še zbirajo. Med samo preiskavo je policija zavarovala materialne dokaze, na katerih se ugotavlja prisotnost bioloških sledi. Forenzična preiskava še poteka," je pojasnil Beganović. Policisti so tudi v tem primeru v medijih objavili fotografije osumljene osebe, a po besedah Beganovića do danes še nismo prejeli informacije, ki bi jim lahko pomagala pri identifikaciji. Javnost zato policija znova poziva, da jim posredujejo kakršnekoli informacije v povezavi z osumljeno osebo.

Branko Grims Novice Fizični napad na poslanca pred parlamentom

V okolici DZ prisotnih več policistov 

Kot je še povedal Beganović, je policija prilagodila izvajanje ukrepov spremenjenim okoliščinam, s čimer v čim večji meri preprečuje ravnanja posameznikov ali skupin, ki lahko vplivajo na varnost varovanega objekta in tam zaposlenih oseb. 

"Povečali smo prisotnost policistov v neposredni okolici DZ, s pristojnimi v DZ pa izvajamo določene aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti," je zaključil. 

Posvet z vodji poslanskih skupin: Jelka Godec SDS Novice Godčeva: V SDS predlagamo varovanje iz garažne hiše do DZ za vse poslance

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin