SiolNET. Novice Slovenija
5,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poleg Racmana s pomočjo Interpola Slovenija išče še šest ljudi

5,37

termometer

interpol iskani slovenci
Foto: Interpol

Koprsko okrožno sodišče je tiralico zoper poslovneža Sergeja Racmana odredilo, ko so za to nastopili zakonski pogoji. Kot so pojasnili, se tiralica skladno z zakonom o kazenskem postopku odredi, če je oseba na begu. Za Racmana je bila mednarodna tiralica Interpola razpisana v torek. S pomočjo Interpola Slovenija sicer išče sedem ljudi.

Sergej Racman Interpol Novice Sergeja Racmana išče tudi Interpol

Na predlog specializiranega državnega tožilstva je koprsko sodišče v petek izdalo sklep o odreditvi pripora tudi iz razloga begosumnosti, so pojasnili na sodišču. Ob vložitvi obtožbe, pred tem pa tudi v preiskavi, je bil namreč za Sergeja Racmana odrejen pripor iz ponovitvene nevarnosti.

Interpol Racmana išče z najvišjo stopnjo tiralice

Slovenska policija je sicer že preteklo sredo razpisala notranjo tiralico in evropski nalog za prijetje in predajo, ki je bil vnesen v schengenski informacijski sistem. V torek pa je bila za Racmana razpisana še mednarodna tiralica Interpola.

Racmana, za katerega je sodišče pred dvema tednoma odredilo pripor v preiskavi suma zlorabe prostitucije v klubu Marina, Interpol išče z rdečim obvestilom oziroma najvišjo stopnjo tiralice. Osebe, na katere se nanaša to obvestilo, so na Interpolovem seznamu najbolj iskanih oseb.

Slovenija s pomočjo Interpola poleg Racmana išče še šest ljudi. Med njimi je tudi 62-letni Jože Pirh, ki ga pravosodne oblasti iščejo zaradi poskusa uboja. Novomeški policisti so ga leta 2017 obremenili kaznivega dejanja zoper življenje in telo. Streljal je namreč proti hiši, ko naj bi po življenju stregel svoji nekdanji partnerici. V streljanju sicer ni bil nihče poškodovan.

Med iskanimi Slovenci je tudi Jože Pirh. Med iskanimi Slovenci je tudi Jože Pirh. Foto: Interpol

Mednarodna tiralica je razpisana tudi za 30-letnega Shqiprona Hoxhaja in 25-letnega Florima Hoxhaja, ki ju iščejo zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. 25-letnika iščejo še zaradi suma izsiljevanja, 30-letnik Hoxhaj pa je na begu, odkar je Policijska uprava Koper izvedla operacijo Kobra.

Shqipron Hoxhaj je povezan z drogami. Shqipron Hoxhaj je povezan z drogami. Foto: Interpol

Slovenske pravosodne oblasti iščejo tudi 48-letnega Faredina Lokmanija, ki je bil pred tremi leti obsojen trgovine z ljudmi. Med drugim je tuje državljanke v Slovenijo prepeljal pod pretvezo, da bodo delale kot snažilke, nato pa jih je po odvzemu potnega lista silil v opravljanje spolnih uslug.

Faredin Lokmani je bil pred leti obsojen trgovine z ljudmi. Faredin Lokmani je bil pred leti obsojen trgovine z ljudmi. Foto: Interpol

Zaradi oboroženega ropa poslovalnice Krekove banke v Celju leta 2002 iščejo tudi 43-letnega Daniela Borojevića. Uslužbenki je zagrozil z orožjem in s sostorilcem odnesel 130 tisoč evrov v takratnih tolarjih.

interpol iskani slovenci Foto: Interpol

Edina ženska, ki jo Slovenija trenutno išče s pomočjo Interpola, je 34-letna Urška Šprah. Šprahova je osumljena kaznivih dejanj goljufije in pranja denarja, je razvidno z Interpolove spletne strani.

Prahova je osumljena kaznivih dejanj pranja denarja. Prahova je osumljena kaznivih dejanj pranja denarja. Foto: Interpol

Sergej Racman Novice Je Sergej Racman pobegnil v Kanado? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin