Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tomaž Modic

Četrtek,
25. 7. 2019,
6.40

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,01

18

Natisni članek

tiralica policija Sergej Racman

Četrtek, 25. 7. 2019, 6.40

4 leta, 9 mesecev

Je Sergej Racman pobegnil v Kanado? #video

Tomaž Modic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,01

18

Policija je v sredo na seznam oseb, za katerimi je razpisana tiralica ali evropski nalog za prijetje, uvrstila poslovneža Sergeja Racmana, za katerega je sodišče pred dvema tednoma odredilo pripor v preiskavi suma zlorabe prostitucije v klubu Marina. Ker Racman še ni v priporu, policija pa ga ne najde, so razpisali tiralico.

Po neuradnih informacijah iz virov blizu Sergeja Racmana naj bi se ta trenutno nahajal v Kanadi, kjer so se slovenski poslovneži v preteklosti že skrivali pred organi pregona. Državi namreč nimata sklenjene dvostranske pogodbe o izročanju, prav tako Kanada ni podpisnica evropske konvencije o izročitvi iz leta 1957.

Boštjan Šoba, ki ga je obtožnica bremenila pomoči pri zlorabi položaja, je med sojenjem leta 2005 odšel na službeno pot v Kanado, od koder se ni vrnil. Po številnih zapletih so ga kanadski pravosodni organi šele leta 2011 izročili Sloveniji. Dosojeno zaporno kazen je sicer odslužil v priporu v Kanadi.

Kot smo razkrili na Siol.net, je specializirano državno tožilstvo v začetku prejšnjega tedna v zadevi klub Marina zoper 18 fizičnih oseb vložilo obtožnico, v kateri jim očitajo zlorabo prostitucije, nekaterim tudi trgovino z ljudmi in promet s prepovedanimi drogami. Obtožni akt še ni pravnomočen.

Kot piše v obtožnici, naj bi žrtve - bilo naj bi jih kar 413 - spolne storitve od 1. avgusta 2014 do 23. januarja letos ponujale v nočnem klubu Marina Sauna Club na Ajševici pri Novi Gorici, ki deluje v okviru družbe Cratos, ki so jo lastniško obvladovali Racman, Jože Kojc in Dejan Šurbek.

Sergej Racman
Novice Bodo za njim razpisali tiralico? #video

 

Sergej Racman | Foto: Policija Foto: Policija

Vpletenosti v hudodelsko združbo je kot prvoobtoženi obtožen poslovnež in lastnik kinematografov Kolosej Sergej Racman.

Kot smo poročali, je Racman po neuradnih informacijah na službeni poti v tujini. Od začetka julija, ko so kriminalisti na sedežu njegovih podjetij v Koloseju opravili hišne preiskave, je nedosegljiva tudi njegova mobilna številka. Prav tako njegov odvetnik Mitja Jelenič Novak v torek ni vedel, kje je Racman.

Zakaj za Racmana niso organi pregona že prej zahtevali pripora, ni znano. Od takrat, ko je dobil status prvoobtoženega v preiskavi kluba Marina, do sklepa o priporu pa je minil najmanj mesec dni. Ob tem velja opozoriti, da je Racman že od leta 2013 uradno prijavljen na Slovaškem.

Če bo sodišče potrdilo obtožnico, bi se lahko že konec jeseni začelo sojenje.

Zagrožena kazen za zlorabo prostitucije je od tri do 15 let zapora, za trgovino z ljudmi od tri do 12 let, za neupravičeno proizvodnjo in promet z drogami pa od enega do deset let.

Ne spreglejte