Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 7. 2024,
20.57

Osveženo pred

5 dni, 20 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Zahodni Balkan obisk Črna gora Boštjan Poklukar

Sreda, 10. 7. 2024, 20.57

5 dni, 20 ur

Poklukar v Črni gori: Kriminal ne pozna meja, zato se moramo povezovati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Boštjan Poklukar | Notranji minister je napovedal tudi nadgradnjo sodelovanja, zlasti na področju upravljanja nezakonitih migracij in boja proti tihotapljenju migrantov. | Foto STA

Notranji minister je napovedal tudi nadgradnjo sodelovanja, zlasti na področju upravljanja nezakonitih migracij in boja proti tihotapljenju migrantov.

Foto: STA

Notranji minister Boštjan Poklukar se je danes mudil na dvodnevnem delovnem obisku v Podgorici pri črnogorskem kolegu Danilu Šaranoviću, s katerim sta potrdila dobro sodelovanje med ministrstvoma in policijama. Govorila sta tudi o sodelovanju s partnerji na Zahodnem Balkanu pri upravljanju nezakonitih migracij in boju proti tihotapljenju migrantov.

Ministra sta na srečanju potrdila dobro sodelovanje med ministrstvoma in policijama obeh držav. "Med državama ni odprtih političnih vprašanj, dvostranski odnosi so intenzivni, zelo dobri in razvejani na vseh ravneh," so sporočili z notranjega ministrstva.

Poklukar je na obisku potrdil podporo Slovenije in pripravljenost za pomoč slovenskih strokovnjakov pri aktivnostih, potrebnih za izpolnjevanje pogojev v pristopnih pogajanjih za članstvo Črne gore v Evropski uniji.

Sodelovanje s partnerji z Zahodnega Balkana je ključnega pomena 

Tesno sodelovanje s partnerji z Zahodnega Balkana je ključnega pomena za uspešno preiskovanje vseh oblik organiziranega kriminala, je še menil Poklukar.

"Kriminal ne pozna meja, zato se moramo tudi pristojni organi medsebojno povezovati in si prizadevati za čim učinkovitejše operativno sodelovanje. Le tako bodo naše aktivnosti dosegle želeni cilj, to je razbitje delovanja organiziranih kriminalnih združb," je povedal.

Govorila sta tudi o slovenski biometrični izkaznici 

Notranji minister je napovedal tudi nadgradnjo sodelovanja, zlasti na področju upravljanja nezakonitih migracij in boja proti tihotapljenju migrantov. "Gre za vseevropski problem, s katerim se soočamo članice EU in tudi države v regiji Zahodnega Balkana," je dejal.

Poklukar in Šaranović sta govorila še o slovenski biometrični osebni izkaznici, ki vsebuje kvalificirano potrdilo za elektronski podpis in med drugim omogoča tudi elektronsko identifikacijo in možnost uporabe v sistemu zdravstvenega zavarovanja. Obisk sta sklenila z dogovorom, da se še letos srečata v Sloveniji.

Boštjan Poklukar
Novice Poklukar: Policija obvladuje razmere na področju nezakonitih migracij
slovenska policija
Novice Obeležujemo dan slovenske policije
Boštjan Poklukar
Novice Notranji ministri Slovenije, Italije in Hrvaške o nadzoru na mejah. Kaj so se dogovorili?
Boštjan Poklukar
Novice Minister jasno: Treba je ukrepati. Potrebujemo spremembo zakonodaje.
Ne spreglejte