SiolNET. Novice Slovenija
3,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poklukar imenoval skupino, ki bo dnevno koordinirala razmere v zdravstvu

3,75

termometer

ukc Infekcijska klinika
Na ministrstvu verjamejo, da je slovenski zdravstveni sistem v teh zahtevnih razmerah sposoben stopiti skupaj. "Le s skupnimi močmi vseh deležnikov v zdravstvu bomo zmogli obvladati naglo povečevanje okužb in hospitalizacij," so zapisali v sporočilu za javnost. Foto: Matej Povše

Minister za zdravje Janez Poklukar se je zaradi izjemno zahtevnih razmer v zdravstvu odločil za operativno vzpostavitev vsakodnevne koordinacije vseh deležnikov. Imenoval je koordinatorje za posamezna področja, ki bodo dnevno komunicirali z izvajalci in koordinirali prerazporejanja kadra ter opreme.

"Slovensko zdravstvo se bo v prihodnjih nekaj tednih soočilo z izjemno zahtevno situacijo obvladovanja okužb in hospitalizacij zaradi  covid-19. Hkrati pa bomo morali poskrbeti tudi za zdravljenje drugih nujnih primerov bolnikov, ki niso povezani s to boleznijo," so v sporočilu za javnost zapisali pri ministrstvu za zdravje.

Za celovito obvladovanje trenutne situacije na terenu je zato po njihovem potrebna koordinacija in mobilizacija celotnega zdravstvenega sistema, torej javnih zdravstvenih zavodov, koncesionarjev in zasebnikov, so še navedli. "Le tako bomo lahko delovali na operativni ravni usklajeno, lažje prerazporejali kader in po potrebi tudi opremo," so zapisali.

Koordinatorji bodo dnevno sklicevali sestanke z izvajalci in bili na voljo za pojasnila in odgovore na vprašanja. S sestanki začnejo v ponedeljek, dopis pa so danes poslali vsem izvajalcem.

Koordinatorji za posamezna področja so:

  • državni sekretar Franc Vindišar (covidne bolnišnice, vojaška zdravstvena enota, dispečerska služba zdravstva),
  • državni sekretar Robert Cugelj (necovidne bolnišnice),
  • generalni direktor Bogdan Tušar (psihiatrične bolnišnice),
  • generalna direktorica Marija Magajne (primarna zdravstvena dejavnost),
  • državna sekretarka Alenka Forte (koncesionarji in zasebniki) ter
  • generalna direktorica Vesna Kerstin Petrič (NIJZ, NLZOH, IMI in ZTM).
janez poklukar Novice Strožji režim PCT, prepoved zbiranja, testiranje učencev in dijakov v šolah Janez Poklukar Novice Poklukar: Smo na prelomni točki, lahko se nam zgodi scenarij iz Bergama #video Poklukar Brdo Novice Poklukar: Predstavljajte si svet, kjer cepiva razvijata le Kitajska in Rusija #video #foto samotestiranje Novice Samotestiranje za učence in dijake od 15. novembra obvezno, maske že prej Gregor Pečan ravnatelj Novice Pečan: Ravnatelji pri obveznem samotestiranju pričakujemo težave  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin