Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 8. 2024,
13.52

Osveženo pred

3 ure, 5 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,23
Slovenija poplave sredstva Fundacija Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Natisni članek

Sreda, 7. 8. 2024, 13.52

3 ure, 5 minut

Pogačar zbira sredstva za prizadete v poplavah, velik znesek prispeval tudi sam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,23
Tadej POgačar | V Pogačarjevi fundaciji so navedli, da so do zdaj zbrali 55 tisoč evrov sredstev, od tega je Pogačar doniral trideset tisoč evrov lastnih sredstev. | Foto Guliverimage

V Pogačarjevi fundaciji so navedli, da so do zdaj zbrali 55 tisoč evrov sredstev, od tega je Pogačar doniral trideset tisoč evrov lastnih sredstev.

Foto: Guliverimage

Kolesar Tadej Pogačar je v zadnjem letu po uničujočih poplavah, ki so prizadele Slovenijo, ustanovil dobrodelno fundacijo in zbral 55 tisoč evrov. Namenil jih bo pomoči potrebnim, ki so jih prizadele naravne nesreče, v prihodnosti pa želi sredstva nameniti tudi obolelim z rakom, so te dni sporočili iz fundacije. 

Pred letom dni, ko so Slovenijo prizadele uničujoče poplave, ki so terjale smrtne žrtve in povzročile veliko materialno škodo po vsej državi, se je Tadej Pogačar odločil, da ne bo stal križem rok. V zadnjem letu je ustanovil dobrodelno fundacijo in zbral 55 tisoč evrov sredstev. Namenil jih bo pomoči potrebnim, ki so jih prizadele naravne nesreče, v prihodnosti pa želi sredstva nameniti tudi obolelim z rakom.

"Ni skrivnost, da sem v zadnjih nekaj letih s kolesarstvom veliko zaslužil. Ko sem bil mlajši, si nisem nikoli predstavljal, da bom imel tako srečo. Iskreno se ne počutim najbolj sproščeno s tem denarjem. Vem, kako se počutijo ljudje, ki se borijo in potrebujejo pomoč. Moja družina me je vedno učila, da delim svojo srečo in pomagam ljudem v stiski. Te vrednote so mi blizu," je ob odločitvi dejal Pogačar. 

Kdo sodeluje v Pogačarjevi fundaciji? 

Z očetom Mirkom Pogačarjem, Janijem Žigartom, očetom Tadejeve zaročenke in kolesarke Urške Žigart, ter odvetnikom Andrejem Brezavščkom so tako začeli intenzivno akcijo zbiranja sredstev za pomoč žrtvam poplav. "Ljudje, ki delujejo v tej fundaciji, imajo veliko srce in veselim se, da bom skupaj z njimi lahko pomagal," je še dodal Pogačar.

V Pogačarjevi fundaciji so navedli, da so do zdaj zbrali 55 tisoč evrov sredstev, od tega je Pogačar doniral 30 tisoč evrov lastnih sredstev.

V nadaljevanju želi pomagati obolelim z rakom 

V prihodnosti si letošnji zmagovalec Gira d'Italia in Tour De France želi pomagati tudi obolelim z rakom. "Moja velika želja je, da pomagam," je povedal Pogačar. "Leto po uničujočih poplavah tako začenjamo zbirati prošnje s strani v poplavah prizadetih družin. Ljudje se lahko za pomoč prijavijo preko spletnega obrazca https://forms.gle/gFhjGzH6u6WMxw3S8 ali po pošti," so še sporočili iz fundacije. Fundaciji in njenim aktivnostim lahko sicer sledite na www.tadejpogacar.org in na IG profilu.

Prispevate lahko z direktnim nakazilom na bančni račun fundacije, darujete pa lahko tudi z nakupi na spletni strani Tadeja Pogačarja tadejpogacar.com. Del prihodkov prodaje gre v dobrodelne namene.

poplave, Meža, podjetje Cablex-M
Novice Podjetjem za škodo po poplavah še šest milijonov evrov pomoči
Kamnik leto po poplavah
Novice Kamnik leto dni po poplavah: Ljudje še ne spijo varno in mirno #foto #video
Boštjan Šefic
Novice Šefic: Rešitve za obnovo po poplavah in plazovih iščemo individualno

 

Ne spreglejte