SiolNET. Novice Slovenija
0,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podpisali 17,5-milijonsko pogodbo za projektiranje drugega tira

0,36

termometer

drugi tir  Urad vlade za komuniciranje
Foto: Urad vlade za komuniciranje

Podjetje 2TDK je s podjetji ELEA iC, SŽ-Projektivno podjetje Ljubljana in IRGO Consulting podpisalo 17,5 milijona evrov vredno pogodbo o izdelavi projektov za izvedbo v okolju BIM za izgradnjo drugega tira Divača-Koper. Omenjeni bodo poleg za pripravo projektne dokumentacije zadolženi tudi za projektantski nadzor v času gradnje.

Predmet pogodbe je izdelava projektne dokumentacije projekt za izvedbo (PZI) v BIM okolju (modeliranje v tridimenzionalni arhitekturi) in projektantski nadzor za čas gradnje, so sporočili iz 2TDK. BIM je sicer proces izdelave in upravljanja digitalnega modela/podatkov, s pomočjo katerega oblikujejo, gradijo in vzdržujejo objekt skozi celoten življenjski cikel.

Skupni rok za izdelavo PZI dokumentacije z recenzijo je devet mesecev, vrednost pogodbe pa 17,5 milijona evrov brez DDV.

V 2TDK so sicer pred objavo razpisov za glavna dela pripravili strategijo javnega naročanja.

Kot je v začetku meseca pojasnil direktor 2TDK Marko Brezigar, namerava projektno podjetje objaviti tri sklope razpisov, in sicer bosta prva dva gradbena razpisana istočasno, pri čemer se bo en nanašal na dela v krasu, drugi skop pa bo za dela v flišu. Izvajalce nameravajo izbrati v dveh fazah, s prvo, predkvalifikacijsko, bodo začeli septembra. Še tretjega, za glavno železniško opremo, nameravajo na 2TDK objaviti leta 2022.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin