SiolNET. Novice Slovenija
0,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podobnik se bo po jesenskem kongresu umaknil s čela SLS

0,41

termometer

Marjan Podobnik | "Skupaj s sodelavci se bom zavzel za pomladitev in osvežitev stranke ter vsebinsko in kadrovsko razširitev njenega delovanja," je med drugim sporočil Marjan Podobnik. | Foto: STA
"Skupaj s sodelavci se bom zavzel za pomladitev in osvežitev stranke ter vsebinsko in kadrovsko razširitev njenega delovanja," je med drugim sporočil Marjan Podobnik. Foto: STA

Predsednik SLS Marjan Podobnik je na družbenem omrežju Twitter izrazil razočaranje nad volilnim rezultatom gibanja Povežimo Slovenijo. Ker mu stranke SLS ni uspelo pripeljati nazaj v slovenski parlament, na prihajajočem kongresu stranke, ki bo jeseni pred predsedniškimi in lokalnimi volitvami, ne bo več kandidiral za predsednika.

Podobnik je na Twitterju zapisal, da je razočaran nad rezultatom Povežimo Slovenijo, saj je "izjemno ekipo kandidatk in kandidatov" podprlo le 40 tisoč volivcev.

Kot je za STA povedal Podobnik, bo kongres SLS po dopustih, nekje do oktobra, zagotovo pa še pred predsedniškimi in lokalnimi volitvami. Na vprašanje, ali bi morali po njegovem mnenju odgovornost za slab rezultat prevzeti tudi predsedniki drugih strank, združenih v gibanje Povežimo Slovenijo, je odgovoril, da se v stališča drugih strank ne bi spuščal.

"Kot pobudnik ideje gibanja Povežimo Slovenijo želim, da bi princip sodelovanja vsaj ob najpomembnejših vprašanjih udejanjali vsi poslanci," je zapisal na Twitterju. Dodal je še, da bo SLS kot lastnik znamke Povežimo Slovenijo, ki so jo s podpisanim sporazumom na parlamentarnih volitvah uporabljali skupaj s strankami Konkretno, Zeleni Slovenije, Nova ljudska stranka in Novimi socialdemokrati, o nadaljnjih korakih odločala v kratkem. "Sam podpiram skupen nastop tudi naprej," je zapisal.

Robert Golob Novice Golob namignil, kdo bo zasedel ministrske stolčke Tino Heferle je na položaj podpredsednice DZ predlagalo pet strank bodoče koalicije in Levica. Novice Tina Heferle: Rezultat LMŠ je katastrofalen poraz za vse nas

Obetajo se spremembe v vrhu gibanja Povežimo Slovenijo

V začetku tedna so analizo rezultatov opravili v gibanju Povežimo Slovenijo, ob tem pa sklenili, da bodo v prihodnje nujne spremembe v vrhu gibanja, predvsem v smeri pomladitve ekipe in zagotovitve večjega deleža ženskih kvot, so v četrtek pojasnili v stranki Konkretno.

Podobnik je v četrtek za STA dejal, da je bilo na srečanju kandidatk in kandidatov liste govora predvsem o oceni kampanje, med drugim so po njegovih navedbah nekateri izrazili tudi obžalovanje, da v zaključnem delu kampanje v ospredju niso več nastopali "najuglednejši kandidati", kot sta Alojz Kovšca in Tina Bregant ter podpornik gibanja Ernest Petrič.

Zbrani na srečanju pa so se po Podobnikovih besedah strinjali, da se vodstva strank v nadaljevanju "dogovorijo, kako naprej". Vodstvo strank in gibanja Povežimo Slovenijo se bo tako sestalo prihodnjo sredo, ko bodo tudi opravili podrobnejšo analizo. Med njimi sicer ostaja konsenz, da se v takšni obliki podajo tudi na lokalne in predsedniške volitve.

Podobnik je v zapisu na Twitterju čestital zmagovalcem volitev Gibanju Svoboda, pa tudi strankam SDS, NSi, SD in Levici, ki so se uvrstile v parlament. Zahvalil se je vsem, ki so podprli njihovo listo, in vsem, ki so se udeležili volitev, ter kandidatom in kandidatkam liste Povežimo Slovenijo in vsem, ki so pomagali. "Čeprav obžalujem, da številnih predlogov volilnega štaba nismo uspeli udejanjiti, verjamem, da smo vsi delali z najboljšimi nameni," je zaključil.

Tanja Fajon, Matjaž Nemec Novice Znano je, kako se je odločil Nemec Predsedniki političnih strank Novice Tako si bodo zmagovalci in poraženci volitev razdelili državne milijone

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin