SiolNET. Novice Slovenija
0,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ko otrok (skoraj) pade z višine ... #video

0,57

termometer

Podobni dogodki kot včeraj v sosednji Hrvaški, kjer je 54-letni moški zjutraj na Pagu iz prvega nadstropja hiše vrgel svoje štiri otroke, so se že dogajali tudi v Sloveniji. Iz sveta medtem pogosto prihajajo zgodbe otrok, ki so se za las izognili padcem z visokih zgradb.

Hrvaška policija Novice Oče na Pagu iz prvega nadstropja vrgel štiri mladoletne otroke #video

Marca 2011 je 42-letni moški, ki je bil na pogojnem izpustu iz zapora, na Zaloški cesti v Ljubljani iz devetega nadstropja po sporu s partnerico vrgel petletno deklico in nato skočil še sam. Moški je umrl na kraju dogodka, deklica pa je zaradi poškodb umrla naslednji dan v UKC Ljubljana.

Maja 2014 je na Smrtnikovi ulici v Ljubljani iz sedmega nadstropja stanovanjskega bloka skočil moški s triletno deklico v rokah. Moški je umrl, otrok pa je bil v dogodku zelo hudo poškodovan.

Vrgli otroke, da bi jim rešili življenje

Na drugi strani se je v svetu že večkrat zgodilo, da so starši vrgli svoje otroke z balkonov ali skozi okno visokih stavb z namenom, da bi pred požarom rešili njihovo življenje. Eden takih primerov se je zgodil januarja lani v ZDA.

Video: YouTube

Otrok se je sprehajal po okenski polici

Leta 2015 je po spletu zaokrožil posnetek otroka, ki je stal na okenski polici v osmem nadstropju stanovanjskega bloka v ruskem mestu Miass. Dogodek se je na srečo končal brez posledic, saj se je otrok s police sam vrnil v stanovanje. Njegove starše so uporabniki spletnih forumov medtem razglasili za "najslabše na svetu".

Michael Jackson otroka držal skozi okno

Tragedija pa bi se lahko zgodila tudi leta 2002, ko je glasbeni zvezdnik Michael Jackson v Berlinu želel javnosti pokazati svojega sina in ga držal skozi okno.

Video: YouTube

Priseljenec iz Malija rešil otroka

Maja lani je svetovno slavo dosegel priseljenec iz Malija, ki je v francoski prestolnici Pariz splezal na stanovanjsko zgradbo in pred padcem rešil otroka. Zaradi nesebičnega dejanja ga je k sebi povabil predsednik Emmanuel Macron, ga odlikoval z medaljo za pogum ter mu ponudil francosko državljanstvo in zaposlitev pri gasilcih.

Video: Planet

Petra Greiner Novice Nekdanja Slovenka leta ne želi, da njenega otroka oživljajo #video Uganda, begunci Novice Begunski otroci so pogosto lahko žrtve spolnih zlorab in izkoriščanja

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin