SiolNET. Novice Svet
7,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oče na Pagu iz prvega nadstropja vrgel štiri mladoletne otroke #video

7,61

termometer

Štiriinpetdesetletni moški je zjutraj na Pagu iz prvega nadstropja hiše vrgel svoje štiri otroke, stare tri, pet, sedem in osem let. Na tla so padli z višine okoli šestih metrov. Starejša otroka sta huje poškodovana in se zdravita na oddelku intenzivne nege zadarske bolnišnice, mlajša sta utrpela lažje poškodbe.

"Zjutraj okoli 6.47 je policija prejela obvestilo, da je moški na Pagu iz prvega nadstropja stanovanjske hiše vrgel štiri mladoletne otroke. Na kraj dogodka so takoj odšli policija in reševalci iz Paga in Novalje ter otrokom takoj zagotovili prvo pomoč," je sporočila policija.

Najstarejši hčerki najhuje poškodovani

Po prvem pregledu in rentgenskih slikah so ugotovili, da so trije otroci huje poškodovani, eden pa lažje.

Deklici, stari sedem in osem let, sta še vedno na oddelku intenzivne nege. Stanje osemletnice je stabilno, čaka jo operacija, sedemletnica pa se je ob padcu najhuje poškodovala, njeno stanje še ni stabilno in je trenutno v komi. Stanje drugih dveh otrok je stabilno in nista ogrožena, nameščena sta na oddelku kirurgije. Deček je utpel težje poškodbe in je še vedno v zdravniški oskrbi.

V spremstvu socialnih služb je otroke obiskala tudi mati, zaradi dogodka je v šoku. "Kaj se bo zgodilo po tem, ni v naši pristojnosti, mi bomo mami omogočili, da bo lahko ob svojih otrocih. Cilj je, da čim prej okrevajo," je dejal direktor bolnišnice na novinarski konferenci.

Ob dogodku je bila v stanovanju tudi mati otrok

Otroke so z rešilnim avtomobilom odpeljali v splošno bolnišnico v Zadar na zdravljenje, moški pa je trenutno v službenih prostorih policije, so hrvaškim medijem sporočili tamkajšnji policisti, ki so dodali, da bodo naredili vse za pojasnitev okoliščin in zaščito otrok, poroča index.hr.

Po njihovih informacijah naj bi družina prihajala iz notranjosti Hrvaške, v Ulici bana Josipa Jelačića v mestu Pag pa kot najemniki živijo že vrsto let. Med dogodkom je bila v stanovanju tudi 43-letna mati otrok. Šlo naj bi za problematično družino, ki se je v mesto Pag preselila iz Virovitice.

Hrvaški mediji poročajo, da gre za 54-letnega Josipa Rođaka, ki je zaposlen v kampu Šimuni. Delodajalec je potrdil, da gre za njihovega zaposlenega, dogodka pa niso želeli komentirati.

Podoben dogodek pred osmimi leti tudi v Ljubljani

V Sloveniji se je podoben primer zgodil leta 2011, ko je moški najprej grozil, da bo iz devetega nadstropja stolpnice na Zaloški cesti v Ljubljani skočil skupaj s petletno hčerko, nato pa je najprej odvrgel njo in skočil še sam. Deklica je bila v smrtni nevarnosti in so jo sprejeli na zdravljenje na oddelek za intenzivno nego v UKC Ljubljana, tam je v naslednjih dneh izgubila bitko za življenje, oče je za poškodbami umrl na kraju dogodka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 461
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin