SiolNET. Novice Slovenija
2,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po streljanju umrla še 42-letna ženska

2,52

termometer

Policijski trak | Osumljeni je zasegu vozila nasprotoval, zato je prišlo do prerivanja. Kmalu je osumljeni odšel do stanovanjske hiše po strelno orožje, pristopil do žrtev in najprej z enim strelom ustrelil 27-letnega pomočnika izvršitelja, potem pa je ustrelil še 42-letno izvršiteljico. | Foto: STA
Osumljeni je zasegu vozila nasprotoval, zato je prišlo do prerivanja. Kmalu je osumljeni odšel do stanovanjske hiše po strelno orožje, pristopil do žrtev in najprej z enim strelom ustrelil 27-letnega pomočnika izvršitelja, potem pa je ustrelil še 42-letno izvršiteljico. Foto: STA

Včeraj se je v Šmarju pri Jelšah zgodil dvojni umor. Že včeraj je za posledicami streljanja umrl 27-letnik, zvečer pa je v celjski bolnišnici umrla še 42-letna ženska. Po zadnjih informacijah je streljal 66-letni moški.

Kot so pojasnili na policiji, sta na kraj prebivališča osumljenca prišla pomočnik sodnega izvršitelja in izvršiteljica, ki sta nameravala zaseči avtomobil osumljenega na podlagi sklepa sodišča v Šmarjah pri Jelšah.

Kako je prišlo do umorov?

Osumljeni je zasegu vozila nasprotoval, zato je prišlo do prerivanja. Kmalu je osumljeni odšel do stanovanjske hiše po strelno orožje, pristopil do žrtev in najprej z enim strelom ustrelil 27-letnega pomočnika izvršitelja, potem pa je ustrelil še 42-letno izvršiteljico.

Osumljenca so takoj po dejanju prijeli in zoper njega je bilo odrejeno pridržanje. V preteklosti ga še niso obravnavali, s kazensko ovadbo bo priveden k sodniku, so še povedali na novinarski konferenci.

pištola Novice Moški na Celjskem ustrelil 27-letnika in hudo ranil žensko

Odzval se je minister za pravosodje

"Novica o napadu na pomočnika izvršitelja, ki se je zgodil ob opravljanju izvršilnih dejanj v sodnem (izvršilnem) postopku in se je končal s smrtjo dveh oseb, me je globoko pretresla," je povedal minister za pravosodje Marjan Dikaučič.

"To sprevrženo dejanje predstavlja napad na pravosodni sistem, saj pomočnik izvršitelja pomaga izvršitelju pri opravljanju neposrednih dejanj izvršbe na podlagi javnega pooblastila, v konkretnih postopkih pa na podlagi pooblastila, ki izhaja iz sklepov sodišč. To popolnoma iracionalno dejanje storilca ostro obsojam in ponavljam, da moramo kot družba imeti do takšnih nasilnih dejanj ne glede na vzrok ničelno toleranco. Kot družba moramo storiti pomemben korak v smeri večjega spoštovanja temeljih pravic posameznika, seveda pa je pomembno tudi hitro in učinkovito ukrepanje pristojnih," je še povedal minister.

"Ob tem tragičnem dogodku družini žrtev izrekam iskreno sožalje," je še dodal.

pahi Novice Pahor se je opravičil trava Novice Pri 35-letniku našli več kot 600 sadik konoplje

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin