SiolNET. Novice Slovenija
2,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor se je opravičil

2,40

termometer

pahi | Pahor je jasno povedal, da je bil izbris prebivalcev iz registra, med njimi 5.360 otrok, "samovoljno in nepravično dejanje, bilo je nezakonito, neustavno in diskriminatorno ter je pomenilo kršitev človekovih pravic". | Foto: STA
Pahor je jasno povedal, da je bil izbris prebivalcev iz registra, med njimi 5.360 otrok, "samovoljno in nepravično dejanje, bilo je nezakonito, neustavno in diskriminatorno ter je pomenilo kršitev človekovih pravic". Foto: STA

Predsednik republike Borut Pahor se je izbrisanim opravičil "za neustavno dejanje izbrisa iz registra stalnega prebivališča, za kršenje človekovih pravic in vse krivice ter trpljenje", ki ga je povzročilo to dejanje. "Danes za izbris prevzemamo tudi moralno odgovornost in ga privzemamo v kolektivni zgodovinski spomin," je navedel.

"Spoštovani izbrisani, sprejmite, prosim, iskreno opravičilo v mojem imenu in imenu države za neustavno dejanje izbrisa iz registra stalnega prebivališča, za kršenje človekovih pravic in vse krivice ter trpljenje, ki ga je vam in vašim družinam povzročilo to dejanje," je dejal Pahor.

Ukrajina Begunci Novice Moskva: Odnosi z Zahodom blizu točke brez vrnitve #vŽivo Zveza Nato Novice Nato na vzhodnem krilu zveze namešča sile za zelo hitro odzivanje #vŽivo

Pahor: Opravičilo ni nadomestilo

Ob tem je dodal, da globoko obžaluje izgube, ki so jih zaradi izbrisa utrpeli v odnosih z najdražjimi, v premoženju in priložnostih, ki bi njihovo življenje lahko obrnile v lepšo in boljšo smer.

"Obžalujem, da ste na ukrepe poprave krivic čakali odločno predolgo, tudi po sprejetih odločitvah sodišč. Dobro se zavedam, da so ukrepi opravili le del poti, ki bi jo morali, in da mnogi še vedno trpite posledice izbrisa. Zelo dobro se zavedam, da opravičilo ne bo nadomestilo, kar ste z izbrisom izgubili. Nikakor ne," je dejal.

Ukrajina. Vojna v Ukrajini. Novice Ruski novinar: Samo to lahko reši življenja na tem planetu

A "danes za vedno zaključujemo obdobje zanikanja in nepriznavanja vsega trpljenja in vseh hudih, tragičnih posledic izbrisa, ki še trajajo", je navedel.

Jasno je povedal, da je bil izbris prebivalcev iz registra, med njimi 5.360 otrok, "samovoljno in nepravično dejanje, bilo je nezakonito, neustavno in diskriminatorno ter je pomenilo kršitev človekovih pravic".

Aleksander Čeferin Uefa Sportal Uefa preselila finale lige prvakov v Pariz Kačji otok Masaker na Kačjem otoku: vojaki se do zadnjega niso predali #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin