SiolNET. Novice Slovenija
1,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po Ninamedii Logar, po Mediani Pirc Musarjeva. Komu verjeti?

1,32

termometer

Anže Logar, Nataša Pirc Musar |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Medtem ko rezultati javnomnenjske ankete agencije Ninamedia na vrh uvrščajo Anžeta Logarja in na drugo mesto Natašo Pirc Musar, najnovejša javnomnenjska anketa agencije Mediana kaže ravno obratno. Po Medianini anketi bi tretje mesto zasedel novinec med kandidati Milan Brglez. 

Po zadnji javnomnenjski anketi, ki jo je agencija Mediana opravila za POP TV, bi na predsedniških volitvah največ podpore, 28 odstotkov, prejela Nataša Pirc Musar, na drugem mestu pa bi ji s 23 odstotki podpore sledil Anže Logar. Medtem pa javnomnenjska raziskava, ki jo je agencija Ninamedia pred štirimi dnevi opravila za časnika Dnevnik in Večer, kaže, da bi prvo mesto s 34,1 odstotka podpore zasedel Logar, z 31,4 odstotka podpore bi mu sledila Pirc Musarjeva. Oba sta uradno kandidaturo vložila v sredo, 21. septembra.

Nataša Pirc Musar Novice Nov šok po Ninamedii: Logar čez Pirc Musarjevo tudi v drugem krogu

Brglez prevzel tretje mesto 

Kot smo opozorili že prejšnjič, Ninamedia v raziskavo ni vključila Milana Brgleza, skupnega kandidata SD in Gibanja Svoboda. Njegov vstop v predsedniško tekmo na začetku anketiranja, to je potekalo od 12. do 15. septembra, namreč še ni bil potrjen, zato njegovega imena niso dodali v osnovno vprašanje. Iz Medianine ankete, ki je Brgleza že vključila v raziskavo, je razvidno, da bi prejel devet odstotkov glasov in zasedel tretje mesto. Uradno kandidaturo bo predvidoma vložil v ponedeljek. 

Sledijo Vladimir Prebilič s petimi odstotki glasov, Ivo Vajgl s štirimi odstotki glasov in kandidat NSi Janez Cigler Kralj s tremi odstotki glasov.

V zadnjem tednu je svojo kandidaturo najavil tudi kandidat Levice Miha Kordiš, ki v omenjeno raziskavo še ni bil vključen, saj je ta potekala pred najavo njegove kandidature. Raziskave sicer potekajo v času, ko še niso znani vsi predsedniški kandidati. Kljub vse večjemu številu predsedniških kandidatov je še vedno neopredeljenih 11 odstotkov volivcev.

Nataša Pirc Musar Novice Pirc Musarjeva: Ne želim udarcev pod pasom in napadov po naročilu #video Anže Logar Novice Zabaven trenutek med Logarjevo izjavo: "Zlato moje, a bova na televiziji?" #video Nataša Pirc Musar, Aleš Musar Novice Zakaj je Nataša Pirc Musar zamenjala svojega moža? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin