SiolNET. Novice Slovenija
3,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na primorki še vedno zastoji, gneča tudi na mejnih prehodih #foto

3,99

termometer

Zastoj primorska avtocesta | Potovalni čas proti Ljubljani se podaljša za dobre pol ure.  | Foto: STA
Potovalni čas proti Ljubljani se podaljša za dobre pol ure. Foto: STA

Primorska avtocesta je bila od 16.30 najprej zaradi gorečega vozila in kasneje gašenja v predoru Kastelec zaprta med priključkoma Črni Kal in Kozina proti Ljubljani, so sporočili s prometnoinformacijskega centra za državne ceste. ''V zastojih pustite reševalni pas!'' so še sporočili voznikom. Po zadnjih podatkih  ob 20. uri je na primorski avtocesti zaradi okvare vozila zaprt vozni pas v predoru Kastelec proti Ljubljani. 

Nastal je zastoj do priključka Črni Kal, potovalni čas se podaljša za približno 15 minut.

Na primorski avtocesti med Razdrtim in Ljubljano je upočasnjen promet z občasnimi zastoji, na posameznih odsekih proti Ljubljani. Potovalni čas se podaljša za približno 20 minut, še sporočajo voznikom.

Na Črnem Kalu nastajajo zastoji. | Foto: Prometno-informacijski center Na Črnem Kalu nastajajo zastoji. Foto: Prometno-informacijski center

Sicer pa je že ves dan promet na cestah ter mejnih prehodih s Hrvaško in Avstrijo močno povečan. Na mejnem prehodu Gruškovje osebna vozila na vstop v Slovenijo čakajo tri ure, več kot dve uri čakajo na prehodih Obrežje, na Dragonji do dve uri, enako v Sečovljah. Zastoji so tudi na meji z Avstrijo, kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji zastoj, dolg tri kilometre. ''Za Kranjsko Goro lahko uporabite izvoz Jesenice vzhod,'' sporočajo s centra. 

Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji, 3 kilometre ter na regionalni cesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji, 1 kilometer in pol.

Na cesti pred predorom Ljubelj proti Avstriji, predor občasno zapirajo zaradi varnosti.

Karavanke−Ljubljana, cestninska postaja Hrušica | Foto: Prometno-informacijski center Karavanke−Ljubljana, cestninska postaja Hrušica Foto: Prometno-informacijski center

Zastoj je tudi na cesti pred predorom Ljubelj proti Avstriji, predor občasno zapirajo zaradi varnosti. Tudi na štajerski avtocesti je pred prehodom Šentilj proti Avstriji zastoj vozil, dolg 500 metrov.

Čakalne dobe za osebna vozila so na večini mejnih prehodov s Hrvaško, na Obrežju poleg osebnih vozil za vstop v Slovenijo čakajo tudi avtobusi, trenutno več kot dve uri. 

Karavanke Avtomoto Na cestah po Sloveniji tudi ta konec tedna gneča Avtomoto Pred Karavankami kolona vozil dolga 11 kilometrov, povečan promet tudi konec tedna #video prometna nesreča Novice 68-letni voznik trčil v drevo in umrl Traktor Novice Traktor se je prevrnil, 69-letni voznik umrl na kraju nesreče Francoska policija Novice Policija med nadzorom prometa ustrelila voznika in sovoznico Trojane Novice Štajerska avtocesta znova odprta, zastoj dolg tri kilometre prometna nesreča Novice V prometni nesreči pri Podnartu umrl motorist

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin