SiolNET. Novice Slovenija
2,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po ljubljanski obvoznici kar z električnim skirojem

2,37

termometer

Na družbenem omrežju TikTok je uporabnik delil posnetek moškega, ki se na električnem skiroju vozi po ljubljanski obvoznici. Policija pravi, da se takšni posnetki vse pogosteje pojavljajo na družbenih omrežjih.

Moški na posnetku pri vožnji ni uporabljal zaščitne čelade, prav tako se je vozil po obvoznici, po kateri lahko vozijo le vozniki motornih vozil in skupin vozil, ki po deklaraciji proizvajalca dosegajo hitrost, večjo od 60 kilometrov na uro.

@janimalec

 

♬ original sound - jani8833

Na PU Ljubljana so za N1 povedali, da o navedenem primeru niso bili obveščeni, a da se takšni posnetki kršitev vse pogosteje pojavljajo na družbenih omrežjih. Ob zaznavi teh posnetkov policisti preverijo, ali je na podlagi zbranih dejstev mogoče izvesti prekrškovni postopek.

Policija ob tem svetuje, da ljudje, če voznik s svojo vožnjo ogroža varnost preostalih udeležencev v prometu ali sebe, to takoj prijavijo na interventno številko 113, da ga lahko policisti čim prej izsledijo in izvedejo postopek.

Poleg posnetkov potrebno tudi sodelovanje prijavitelja 

Kasnejša prijava na podlagi posnetka lahko ugotavljanje identitete posameznika, ki je storil prekršek, podaljša in oteži.

Poleg posnetkov je za uspešno izvedbo postopka pomembno tudi sodelovanje prijavitelja, saj je v primerih, ko je voznik izsleden in policisti prekrška niso neposredno zaznali, uspešnost prekrškovnega postopka pogojena z aktivnim sodelovanjem prijavitelja, ki mora sodelovati kot priča, so zapisali na policiji.

Policija Novice Pogrešana 13-letnica iz Ljubljane se je vrnila domov smrtna kazen, usmrtitev, zapor, lisice Novice Policija aretirala 71-letnico zaradi drzne tatvine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin