Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 9. 2018,
7.31

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

3

Natisni članek

Marjan Šarec vlada minister

Petek, 14. 9. 2018, 7.31

5 let, 7 mesecev

Po izvolitvi nove vlade danes primopredaje po resorjih #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

3

Po četrtkovem imenovanju vladne ekipe novi ministri danes opravljajo primopredaje s svojimi predhodniki in prevzemajo vodenje resorjev. Že v četrtek je posle od dozdajšnjega premierja Mira Cerarja prevzel predsednik vlade Marjan Šarec, vlada pa se je zvečer sestala na prvi seji in imenovala državne sekretarje na večini ministrstev.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je ob prevzemu poslov od predhodnika Petra Gašperšiča med ključnimi projekti njenega mandata ponovno izpostavila tretjo razvojno os, drugi tir med Divačo in Koprom ter dopolnitev energetskega koncepta. "Ti so pripeljani so faze, ko jim bomo lahko začeli realizirati," je napovedala.

Poklukar: Prevzemam resor v dobri kondiciji

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je prevzel posle od svoje predhodnice Vesne Györkös Žnidar in jo ob tem pohvalil, da mu resor prepušča v dobri kondiciji. Tako namerava nadaljevati in nadgrajevati njeno delo, njegovo prioritetno področje pa bo migracijska problematika.

Česa se bo Pivčeva lotila najprej?

Nova kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je ob primopredaji poslov od dolgoletnega ministra Dejana Židana, ki se je zdaj preselil na položaj predsednika DZ, ponovila prednostne naloge, ki jih je omenila že v zaslišanju v DZ. Najprej se bo že prihodnji teden lotila priprav na izvajanje skupne kmetijske politike v naslednjem sedemletnem obdobju.

Prešiček: V kulturi je veliko odprtih vprašanj

Novi minister za kulturo Dejan Prešiček je danes prevzel posle od dosedanjega ministra Toneta Peršaka. V izjavi po primopredaji je dejal, da se zaveda, kako široko področje prevzema. V kulturi je veliko odprtih vprašanj, za katere pa verjame, da jih bo z dialogom, dobrim delom, zastavljenimi prioritetami in cilji možno realizirati.

Kopač Mrakova predala posle Klampferjevi

Odhajajoča ministrica za delo Anja Kopač Mrak je predala posle novoimenovani ministrici Kseniji Klampfer in ji zaželela veliko sreče pri delu. Izrazila je željo, da se bodo dober socialni dialog in dobri odnosi s socialnimi partnerji nadaljevali tudi v prihodnje. Klampferjeva je zagotovila, da si bo prizadevala, da nadaljuje dobro delo predhodnice.

Posle prevzel tudi novi minister za zdravje

Primopredajo poslov sta dopoldne že opravila tudi novi minister za zdravje Samo Fakin in Milojka Kolar Celarc, ki je ministrstvo vodila v zadnjem mandatu. Slednja z ministrstva odhaja z dobrimi občutki, saj so po njenih besedah naredili zelo veliko. Verjame, da bo Fakin delo nadaljeval in "rešil še tiste trde orehe, ki čakajo naše zdravstvo".

Pikalo se bo najprej lotil pregleda priprave zakonodaje

Novi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je ob današnjem prevzemu poslov od dosedanje ministrice Maje Makovec Brenčič med prvimi nalogami, ki se jih namerava lotiti, izpostavil pregled, kako daleč sta pripravi zakona o visokem šolstvu in raziskovalni dejavnosti. Pri delu mu bo vodilo predvsem koalicija pogodba, je dejal.

Bertoncelj v pripravo sprememb proračuna 2019

Dosedanja ministrica za finance Mateja Vraničar Erman in novi minister Andrej Bertoncelj sta med predajo poslov izrazila zadovoljstvo, da je resor v dobri kondiciji, javne finance pa zdrave. "Na ministrstvu bomo nadaljevali in nadgrajevali zastavljene aktivnosti," je napovedal Bertoncelj, ki se bo takoj posvetil pripravi sprememb proračuna 2019.

1. seja 13. slovenske vlade.
Novice Nova vlada imenovala sekretarje, v Šarčevem kabinetu tudi Damir Črnčec #foto

Erjavec na zunanjem ministrstvu predal posle Cerarju

Dosedanji zunanji minister in novi obrambni minister Karl Erjavec je danes na zunanjem ministrstvu predal posle svojemu nasledniku, bivšemu predsedniku vlade Miru Cerarju. Erjavec je Cerarju zaželel uspešno delo na čelu slovenske diplomacije in na kratko povzel svoj mandat, novi zunanji minister pa je orisal svoje načrte na novem položaju.

Novinar: Marko Gregorc/Video: Planet TV


Marjan Šarec
Novice Bo vlada Marjana Šarca imela sto dni miru

Česnik napovedal večjo pozornost zamejcem in mladim

Peter Jožef Česnik je danes od Gorazda Žmavca prevzel vodenje urada za Slovence v zamejstvu in po svetu. Novi minister brez listnice je napovedal, da se bo pri vodenju urada posvetil Slovencem v zamejstvu in mladim, zahteval pa je tudi več finančnih sredstev za urad. Odhajajoči minister je Česniku čestital in mu zaželel uspešno delo.

Marjan Šarec
Novice Šarec glede davčnih ukrepov: Najprej je treba počakati, da bo sestavljena vlada

Lebna čaka sestanek glede odpadkov

Naša glavna naloga je, da dvignemo zavedanje pomembnosti ministrstva za okolje in prostor v vseh drugih politikah resorjev v državi, je ob prevzemu poslov od predhodnice Irene Majcen povedal novi minister Jure Leben. Prepričan je, da se bomo le tako kot družba lahko razvijali. Novega ministra sicer že danes čaka sestanek na temo odpadkov.

Jože Lenič
Novice Bodo Američani zavladali slovenskemu bančnemu prostoru?

Katičeva napoveduje nadaljevanje odprtih projektov v pravosodju

Dosedanji minister za pravosodje Goran Klemenčič ter nova ministrica Andreja Katič sta danes opravila uradno primopredajo poslov. Kot je povedal Klemenčič, sta se v zadnjih dneh večkrat srečala. Katičeva je napovedala, da bodo nadaljevali z vsemi odprtimi projekti, kar se tiče že pripravljene zakonodaje pa, da jo bodo znova vložili v postopek.

Novi minister za javno upravo se zaveda problema

Novi minister za javno upravo Rudi Medved je ob današnjem prevzemu resorja kot enega od perečih problemov izpostavil plače v javnem sektorju. Napovedal je, da bodo z delom na tem področju začeli že ta mesec, saj želijo ta problem v soglasju s sindikati čim prej rešiti. Obenem pa je pojasnil, da sam ne bo vodil pogajalske skupine.

Novinarka: Veronika Lavrenčič/Video: Planet TV


Bandelli usmerjen v uspešno koriščenje evropskih sredstev

Nekdanja ministrica, odgovorna za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Alenka Smerkolj je predala posle novemu ministru Marku Bandelliju. Ta se bo usmeril v 100-odstotno koriščenje evropskih sredstev iz obdobja 2014-2020 in v novo finančno perspektivo. "Ta bo bolj kruta za določene regije, zato bo potreben kompromis," je poudaril.

Kaj bo Erjavčeva prva naloga?

Dosedanja obrambna ministrica Andreja Katič in novi minister Karel Erjavec sta danes uradno predala posle. Erjavec je ob tem napovedal, da bo njegova prva naloga ugotoviti, katere so konkretne grožnje za Slovenijo, in vzpostaviti sistema Slovenske vojske ter zaščite in reševanja, da bosta lahko odgovarjala na varnostne izzive.

Ne spreglejte