Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 5. 2014,
16.26

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Igor Lukšič

Ponedeljek, 26. 5. 2014, 16.26

6 let

Po čem si bomo zapomnili Igorja Lukšiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik SD v odstopu Igor Lukšič je s svojimi izjavami pogosto popestril dogajanje na političnem prizorišču. Izbrali smo nekaj najodmevnejših.

"Glas za Boruta Pahorja je glas za Janeza Janšo." Lukšič je na kongresu SD ob kandidaturi za predsednika stranke v protikandidatu Borutu Pahorju prepoznal zaveznika Janeza Janše, junij 2012.

"Glas za Pahorja ni glas za Janšo." Lukšič je dan po predsedniških volitvah ugotavljal, da novoizvoljenega predsednika ni mogoče metati v isti koš kot Janeza Janšo, december 2012.

"Lahko bi se v udobju zaposlitve, ki jo imam zdaj, se pravi profesor na fakulteti, sončil in pustil, da stranka počne, kar sama misli, da je prav." Lukšič je bil raje nosilec liste SD na evropskih volitvah kot pa se sončil na fakulteti, 17. 4. 2014, Odmevi na TV Slovenija.

"Nove stranke bodo pred volitvami zagotovo skočile v neko koalicijo z naslovom Zares Verjamem v Solidarnost in bodo verjetno zbrale kaj več kot za sladkorni Trs glasov." O dometu novih strankah, 7. 1. 2014.

"Borut Pahor je kandidat za vse možne funkcije. To je edini program, ki ga ima, se pravi piar in vzbujanje pozornosti." O namigih, da se bo Borut Pahor potegoval za stolček predsednika države, MMC RTV, 19. 5. 2012.

"Kar je odgovornosti na naši strani, jo prevzemam, a nastanka novih strank nisem mogel preprečiti." O tem, kdo je kriv za slab rezultat na evropskih volitvah, 26. 5. 2014.

"Volilno telo je razumelo, da vodim stranko na volitve v DZ, ki bodo prej, kot smo pričakovali." Po objavi rezultatov vzporednih evropskih volitev o tem, kaj je razlog, da ga je kot nosilca liste s preferenčnimi glasovi prehitela druga na listi Tanja Fajon, 25. 5. 2014.

"Treba se bo odločati o tem, ali bomo raje ostali pri triodstotnem primanjkljaju in s tem odprli razpravo o novih davkih ali njihovem začasnem povišanju ali pa bomo dvignili primanjkljaj." O proračunski matematiki, 7. 3. 2014.

"SD je edina stranka, ki je zainteresirana, da se očistita tako levi kot desni avtoritarizem in klientelizem." Po posvetu z vodstvi teritorialnih organizacij stranke, 4. 2. 2014.

"Si predstavljate, da postavite ministra, ki se bo ukvarjal samo s tem, kako promovirati sebe in ljudi okrog sebe, zato da bo ustanavljal novo stranko." O tem, zakaj Igor Šoltes ni primeren kandidat za ministra za zdravje, 16. 1. 2014.

"Če politika ni njegova ljubezen, pa je zastrupljen s politiko. Janša je verjetno najbolj politično bitje v Sloveniji, kar jih poznam. Težko si predstavljam, da bo zbral moč, da iz tega izstopi, bi bilo pa to za Slovenijo zelo koristno. Janša je pustil močno sled, ki je na neki način konstruktivna, ker konstituira nekaj, kar ni Janša, in vse, kar ni Janša, je levo in konstituira desnico." O konstruktivnem Janezu Janši v intervjuju za Planet Siol.net, 26. 4. 2013.

"Borut Pahor ne more kar izskočiti iz vlade in reči, hop, zdaj pa se jaz ne grem več." Za Mladino, 17. 6. 2011.

Ne spreglejte