Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 9. 2020,
8.28

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

3

Natisni članek

Donald Trump pandemija Koronavirus COVID-19 ZDA

Sobota, 12. 9. 2020, 8.28

3 leta, 7 mesecev

Pesimistične napovedi: "Pred koncem leta 2021 ne bo vrnitve v normalo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

3

Koronavirus v ZDA | Vrnitve v stare tirnice kljub cepivu ne bo do konca prihodnjega leta, opozarja vodilni ameriški epidemiolog Anthony Fauci. | Foto Reuters

Vrnitve v stare tirnice kljub cepivu ne bo do konca prihodnjega leta, opozarja vodilni ameriški epidemiolog Anthony Fauci.

Foto: Reuters

Direktor ameriškega nacionalnega inštituta za zdravje Anthony Fauci je v pogovoru za ameriško televizijo MSNBC opozoril, da vrnitve v normalo po pandemiji novega koronavirusa ne bo še do konca prihodnjega leta, četudi bi našli učinkovito cepivo do konca letošnjega ali začetka prihodnjega leta.

Anthony Fauci je član delovne skupine Bele hiše proti pandemiji novega koronavirusa, vendar ga tam več ni videti, ker sproti poliva hladno vodo realizma na optimistične izjave ameriškega predsednika Donalda Trumpa, poroča STA. Tudi v petek je Fauci dejal, da se s Trumpom ne strinja, da so v ZDA na koncu epidemije. "S po 40 tisoč okužbami in skoraj tisoč mrtvimi na dan nismo na koncu," je poudaril vodilni ameriški epidemiolog.

Španija
Novice Tudi v Španiji največ novih okužb od izbruha pandemije

Fauci: Vrnitve v stare tirnice ne bo do konca prihodnjega leta

Po podatkih Univerze Johnsa Hopkinsa se je v ZDA do petka zvečer okužilo že 6,44 milijona ljudi, skupaj pa jih je umrlo že 193 tisoč. Fauci je že v četrtek opozoril Američane, naj se "zresnijo", ker prihajata jesen in zima, cepiva ni, okužbe in smrti pa se nadaljujejo. Sam je sicer optimističen glede tega, da bodo cepivo našli do konca leta ali v začetku prihodnjega leta, nato pa ga bo treba proizvesti v zadostnih količinah, distribuirati in ljudi cepiti, zato vrnitve v normalno ne bo do konca leta 2021.

Anthony Fauci je v petek dejal, da se ne strinja, da so v ZDA pri koncu epidemije: "S po 40 tisoč okužbami in skoraj tisoč mrtvimi na dan nismo na koncu." | Foto: Reuters Anthony Fauci je v petek dejal, da se ne strinja, da so v ZDA pri koncu epidemije: "S po 40 tisoč okužbami in skoraj tisoč mrtvimi na dan nismo na koncu." Foto: Reuters

Trumpova administracija je sicer že obvestila ameriške zvezne države, naj se do konca oktobra pripravijo na distribucijo cepiva, Trump pa je namignil, da ga bodo imeli na voljo do predsedniških volitev, ki bodo 3. novembra. Zaradi tega so ameriška farmacevtska podjetja, ki razvijajo cepivo, izdala skupno zagotovilo, da zaradi politike ne bodo prehitevala z razvojem.

Testiranje za covid-19
Novice V četrtek 108 novih okužb, kar je največ do zdaj

Razmere v New Yorku se izboljšujejo, konec meseca se odpirajo lokali

Razmere v New Yorku se medtem še naprej izboljšujejo. V petek so poročali, da je bilo od 90 tisoč testov, izvedenih v zadnjih 24 urah, manj kot odstotek pozitivnih. To je že 35. dan zapored, da je pozitivnih manj kot odstotek testov. Za boleznijo covid-19 je umrlo pet ljudi. Skupaj jih je do zdaj umrlo 33 tisoč, vendar pa so glede števila okužb New York do zdaj prehiteli Kalifornija, Teksas in Florida.

Floridski guverner Ron DeSantis je ugotovil, da število primerov okužbe več ne narašča, in odredil, da se lahko bari po državi pod določenimi pogoji spet odprejo. Konec meseca se bodo v okrnjenem obsegu spet odprli tudi lokali v New Yorku. Učiteljski sindikat mesta New York sicer grozi, da 21. septembra ne bo predvidene obnove pouka v šolah v živo, če mesto ne zagotovi dovolj zaščitne opreme.

Hrvaška. Obala. Morje. Plaža. Poletje.
Novice Kaj se dogaja na Hrvaškem?

V Kanadi prvič od izbruha epidemije brez smrtnih žrtev 

V Kanadi so medtem v petek prvič od 15. marca poročali, da v zadnjih 24 urah niso zabeležili nobenega smrtnega primera zaradi bolezni covid-19. V Kanadi je sicer do zdaj zaradi novega virusa umrlo 9.163 ljudi.

Ne spreglejte