SiolNET. Novice Slovenija
9,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pečečnik v nakup Costelle

9,69

termometer

Joc Pečečnik | Pečečnik je 90-odstotni lastnik nizozemskega holdinga Elektronček Group, ki je imel v lasti 94,5-odstotni delež skupine Interblock. Junija je Interblock prodal družbi IB OCM Voteco s sedežem na Kajmanskih otokih, za katero se po pisanju Financ skriva ameriški sklad Oaktree Capital Management. | Foto: Vid Ponikvar
Pečečnik je 90-odstotni lastnik nizozemskega holdinga Elektronček Group, ki je imel v lasti 94,5-odstotni delež skupine Interblock. Junija je Interblock prodal družbi IB OCM Voteco s sedežem na Kajmanskih otokih, za katero se po pisanju Financ skriva ameriški sklad Oaktree Capital Management. Foto: Vid Ponikvar

"Ne gre še za nakup, dobiti moram še soglasje državnih uradov. Pričakujem, da se bo še kaj zapletlo in soglasja ne bomo dobili. V naši državi raje prodajamo tujcem kot domačim in mi še nismo povsem z dušo in telesom pri tem poslu. V Švici smo se javili na stečaj, ker menimo, da bi moral ta strateški vir za naslednje stoletje biti v domačih rokah. Čeprav sem skeptičen glede soglasja, bomo, če ga dobimo, to temeljito uredili, vlagali in naredili zgodbo tako, kot mora biti," je o nakupu Costelle povedal Joc Pečečnik.

"Trenutno še ni narejen stečaj, a pričakuje se, da bo šlo za dva milijona evrov, s stroški in obvezami bo morda skupaj naneslo od tri do štiri milijone. Hrvati niso bili ravno dober gospodar, saj so jo malce strateško zadušili in tlakovali pot Jamnici. Tako, da je znamka Costella na Hrvaškem zatrta voda, ki je tam nismo videli, v Sloveniji pa je bila zelo omejena. Tudi polnilne linije ji je Jana dajala v najem, skratka gre za 'šlamastiko'. Če bomo to zdaj dobili in bo država dovolila, da podjetje uredimo in vlagamo, bomo naredili strategijo in na novo spisali zgodbo o tej vodi. Nismo pa še z dušo in telesom v tej zgodbi, saj so možnosti, da jo dobimo, polovične," je o kupnini še dodal Pečečnik.

Elektronček Group je pri varuhu konkurence priglasil koncentracijo nad družbo Costella

Elektronček Group, ki je v večinski lasti podjetnika Joca Pečečnika, tudi predsednika Kluba slovenskih podjetnikov (SBC), je pri varuhu konkurence priglasil koncentracijo nad družbo Costella. Prodajni postopek zanjo je konec lanskega leta napovedala švicarska družba Agrokor, ki je v likvidaciji.

Holding Elektronček Group je koncentracijo nad družbo Costella, ki se ukvarja s polnjenjem mineralne vode in vod z okusi, priglasila 29. julija, izhaja iz današnje objave na spletni strani agencije za varstvo konkurence.

Najvrednejše premoženje Costelle neizkoriščena koncesija za črpanje vode

Najvrednejše premoženje Costelle s sedežem v Kostelu je po pisanju Financ neizkoriščena koncesija za črpanje vode, ki velja do leta 2035 z možnostjo podaljšanja. Po njej bi lahko Costella načrpala 250 milijonov litrov vode na leto.

A družba je v zadnjih letih po navedbah časnika črpala 12 milijonov litrov vode na leto, saj bi bila za povečanje zmogljivosti potrebna vlaganja v proizvodnjo. Zdajšnje zmogljivosti, ki so bile zgrajene v letih 2006 in 2007, omogočajo črpanje do deset milijonov litrov na leto na izmeno, so decembra lani zapisali na Financah.

Severna obvoznica Avtomoto Delali bodo eno leto: to bo nov uvoz na ljubljanski obvoznici

Agrokorjev prevzem Costelle pod drobnogledom agencije za varstvo konkurence

Agrokorjev prevzem Costelle je pred leti pod drobnogled vzela agencija za varstvo konkurence. Ta mu je leta 2019 zaradi nepriglasitve koncentracije podjetij Agrokor in Ardeya Global ob prevzemu Costelle naložila plačilo 53,9 milijona evrov globe in mu nato za zavarovanje tega plačila zasegla delnice Mercatorja. Po odločitvi vrhovnega sodišča je agencija sredi leta 2020 morala delnice Mercatorja vrniti Agrokorju, ljubljansko okrožno sodišče pa je Agrokorju po pritožbi globo znižalo na en milijon evrov. Ta jo je poravnal lani.

Club med 2 Avtomoto Redek prizor: pri Piranu se je zasidrala največja jadrnica na svetu #foto

Del kupnine bo Pečečnik vložil v golfski in resortski turizem

Pečečnik je 90-odstotni lastnik nizozemskega holdinga Elektronček Group, ki je imel v lasti 94,5-odstotni delež skupine Interblock. Junija je Interblock prodal družbi IB OCM Voteco s sedežem na Kajmanskih otokih, za katero se po pisanju Financ skriva ameriški sklad Oaktree Capital Management.

Del kupnine, po neuradnih informacijah Financ gre za 300 milijonov evrov, želi Pečečnik vložiti v golfski in resortski turizem, je povedal za časnik v začetku julija. Del bi jo porabil za različne druge naložbe, finančne in nefinančne, tudi startupe, velik del svojih novih načrtov pa naj bi uresničil na slovenskih tleh, je dodal.

Tajvan Novice Kitajska izstrelila 11 balističnih raket. Pelosi: ZDA zavezana jedrski razorožitvi Severne Koreje #video Bled Novice Kaj se dogaja na Bledu? Sava Bohinjka onesnažena, v bližnji ribogojnici evtanazirali vseh 25 tisoč rib. #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin