Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 10. 2023,
12.19

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

preiskava policija Tatjana Bobnar

Torek, 24. 10. 2023, 12.19

6 mesecev

Parlamentarna preiskovalna komisija po zaslišanjih nadaljuje delo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Miha Lamut, Svoboda | Namen parlamentarne preiskave je med drugim ugotoviti, ali so člani tretje vlade Janeza Janše in sedanje Roberta Goloba  nedopustno vplivali na delo slovenske policije. | Foto Bor Slana/STA

Namen parlamentarne preiskave je med drugim ugotoviti, ali so člani tretje vlade Janeza Janše in sedanje Roberta Goloba  nedopustno vplivali na delo slovenske policije.

Foto: Bor Slana/STA

Preiskovalna komisija državnega zbora, ki preiskuje politično vmešavanje v delo policije in drugih pristojnih državnih organov, bo po ponedeljkovih zaslišanjih nadaljevala delo s pridobivanjem dodatnih gradiv in dokaznega materiala ter novimi zaslišanji, je napovedal njen predsednik Miha Lamut, poslanec Gibanja Svoboda. Ponedeljkovi zaslišanji je označil kot korektni.

Kot je v izjavi za medije v državnem zboru dejal Lamut, so bila vprašanja članov komisije korektna, prav tako odgovori zaslišanih in celoten potek seje. "Komisija delo nadaljuje normalno, tokrat celo v bolj dinamičnem ritmu, z nadaljnjimi krogi zaslišanj ter s pridobivanjem gradiv in dokaznega materiala," je dejal.

Tatjana Bobnar
Novice Tatjana Bobnar: Predsednik vlade je od mene zahteval nedopustna ravnanja

Komisija je v ponedeljek zaslišala nekdanjo ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar in nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava. Bobnarjeva je znova izpostavila, da je predsednik vlade Robert Golob nanjo izvajal politični pritisk, kar je vodilo do njenega odstopa. Lindav pa je izrazil pričakovanje, da bo komisija zaslišala več prič, tudi Miloša Milovića, ki naj bi svetoval premierju glede varovanja.

Lamut je izjave Bobnarjeve danes ocenil kot "prav nič novega, kar ne bi slišali že v odstopnem odgovoru ministrice ali v poznejših intervjujih oziroma v medijih".

Senad Jušić
Novice Senad Jušić ostaja šef policije

Komisija se je na nujni seji sestala po daljši preložitvi. Lamut je namreč sejo, sklicano v začetku julija, preložil, takrat sta udeležbo odpovedala tako Lindav kot Bobnarjeva.

Namen parlamentarne preiskave, ki jo je državni zbor odredil februarja, je med drugim ugotoviti, ali so se člani tretje vlade Janeza Janše in sedanje Roberta Goloba politično vmešavali v konkretne predkazenske in druge postopke ter pri tem nedopustno vplivali na delo slovenske policije.

Boštjan Lindav, Tatjana Bobnar
Novice Zaslišanje odpade: zakaj Lindava in Bobnarjeve ne bo pred poslance?
Ne spreglejte