Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 7. 2023,
8.04

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Boštjan Lindav Tatjana Bobnar

Petek, 7. 7. 2023, 8.04

10 mesecev

Zaslišanje odpade: zakaj Lindava in Bobnarjeve ne bo pred poslance?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Boštjan Lindav, Tatjana Bobnar | Lindav in Bobnarjeva bosta predvidoma zaslišana jeseni. | Foto STA

Lindav in Bobnarjeva bosta predvidoma zaslišana jeseni.

Foto: STA

Odvetnik Tatjane Bobnar pravi, da je njegova stranka vabilo na pričanje pred parlamentarno komisijo, ki naj bi raziskala sume političnega vpletanja v policijo, dobila nerazumno pozno, hkrati pa tudi dvomi o objektivnosti delovanja komisije, poroča Radio Slovenija.

Na zaslišanje ključnih prič glede sumov političnega vpletanja v delo policije bo treba počakati še nekaj časa. Seji pristojne parlamentarne preiskovalne komisije, ki sta bili predvideni za danes in v ponedeljek, so preložili, potem ko sta se med drugimi opravičila nekdanji prvi policist Boštjan Lindav in nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar. Zaslišanja bodo predvidoma opravili  jeseni, poroča Radio Slovenija.

Tatjana Bobnar
Novice Tatjana Bobnar k predsednici Nataši Pirc Musar za ureditev položaja izbrisanih

Bobnarjeva odstopila po sporu z Golobom

Tatjana Bobnar, ki je danes v kabinetu predsednice republike Nataše Pirc Musar, je lani odstopila s položaja po zaostritvi odnosov s premierjem Robertom Golobom in očitkih, da si ne more postaviti ekipe po svojih željah. Na zaslišanje je nameravala priti skupaj z odvetnikom Luko Švabom. Ta je za Radio Slovenija povedal, da je bil za preložitev zaslišanja primoran zaprositi zaradi svoje zadržanosti in "nerazumno poznega vročanja vabila" Bobnarjevi, kar bi vplivalo na njeno pripravo na zaslišanje.

Robert Golob, Tatajana Bobnar
Novice Zaradi Bobnarjeve se poslanci SD želijo pogovoriti z Golobom

Zmotile so ga Lamutove besede

Po Švabovem mnenju naj bi besede predsednika komisije Mihe Lamuta (Gibanje Svoboda) kot tudi drugih poslancev, da bodo z delom komisije preiskali zlorabe v obdobju Janševe vlade in insinuacije ter natolcevanja o zlorabah v obdobju sedanje vlade, kar naj bi letelo na spor z Bobnarjevo, kazale na vprašljivo objektivnost dela in izvajanja dokazov komisije. Iz podobnih razlogov se je opravičil tudi Lindav.

Namen parlamentarne preiskave, ki jo je DZ odredil februarja, bo med drugim ugotoviti, ali so se člani tretje vlade Janeza Janše in sedanje Roberta Goloba politično vmešavali v konkretne predkazenske in druge postopke in pri tem nedopustno vplivali na delo slovenske policije. Ugotoviti želijo tudi, ali Nacionalni preiskovalni urad deluje avtonomno in ali domnevno politično kadrovanje poteka z namenom podreditve slovenske policije interesom in volji članov vlade.

Tatjana Bobnar
Novice Bobnarjeva: To je zahteval Golob, da si povrnem njegovo zaupanje

 

 

Ne spreglejte