Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 5. 2017,
16.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Borut Pahor gasilci sprejem Kemis

Petek, 26. 5. 2017, 16.52

6 let, 6 mesecev

Pahor sprejel prostovoljce v intervenciji požara v Kemisu #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Borut Pahor sprejel gasilce | Foto STA

Foto: STA

Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel gasilce, reševalce in druge prostovoljce, ki so pomagali pri gašenju požara v vrhniškem Kemisu. Ob tem se jim je v imenu države zahvalil za njihovo požrtvovalnost, pogum, veliko srce in profesionalnost, ki so jih pokazali v intervenciji, ter poudaril, da se moramo iz nesreče vsi česa naučiti.

Po njegovih besedah so se vse intervencijske službe odzvale tako, kot je bilo treba, njihovo delo pa je bilo opravljeno brezhibno. "V izredno težkih okoliščinah tega požara, ki je bil zares nekaj posebnega v primerjavi z drugimi, ste storili vse, da ste požar pogasili, posledice omejili na čim ožji prostor in ustrezno poskrbeli za zdravje in varnost ljudi med intervencijo," je dejal Pahor.



"Slovenci vašo pomoč jemljemo kot samoumevno"

Prostovoljci so med posredovanjem pri požaru pokazali, da znajo obvladovati še tako težke izzive, pri čemer so tvegali svoja življenja, da bi zavarovali življenja drugih, je dejal Pahor in opozoril na velik pomen prostovoljnih gasilskih društev. "Prostovoljno gasilstvo je naš način življenja, nekaj, na kar smo se Slovenci tako navadili, da vašo pomoč jemljemo kot samoumevno," je dejal. Zato je vse pozval k ustrezni pomoči, da bodo prostovoljni gasilci delo lahko opravljali lažje in bolj uspešno.

Fotogalerija
1 / 26

Pahor je tudi opozoril, da še vedno ni popolnoma jasno, kaj natanko se je zgodilo in kako bi se lahko stvari razvijale. "Vsi pa se moramo osredotočiti na to, da prebivalci dobijo kakovostne informacije," je še pozval predsednik in opomnil, da z današnjo slovesnostjo delo po nesreči še ni končano.

Prostovoljcem se je za požrtvovalno in nesebično delo zahvalil tudi župan Vrhnike Stojan Jakin. "Brez vas bi Vrhnika danes imela popolnoma drugačen videz," je dejal. Jakin je še okrcal delo državnih organov po koncu požara. 

Tudi vodja gasilske intervencije Boštjan Turk je poudaril, da je bila intervencija velik izziv. Brez srčnosti prostovoljcev, ki so pokazali vse svoje znanje, zadeve ne bi rešili tako dobro, je dejal.

Ne spreglejte