Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 5. 2015,
21.52

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Borut Pahor

Petek, 15. 5. 2015, 21.52

8 let, 3 mesece

Pahor: Slovenija je ena najbolj varnih držav na svetu - tako naj tudi ostane (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednik republike Borut Pahor je na slovesnosti ob dnevu Slovenske vojske izpostavil čvrsto privrženost države mirnemu reševanju sporov in krepitvi mednarodnega miru in varnosti.

Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor je kot slavnostni govornik na letališču Rakičan pri Murski Soboti uvodoma izpostavil, da je Slovenija miroljubna država, njena politika pa politika miru in prijateljstva. V skoraj četrt stoletja samostojnosti si je naša država po besedah predsednika republike v svetu med narodi in državami ustvarila veliko iskrenih prijateljev.

"Ni razloga, da nas bi kdo videl kot nasprotnika" "Ima ugled države, ki si prizadeva za strpnost, sožitje in razumevanje v mednarodni skupnosti ne glede na različne politične, verske in druge razlike. Ni nobenega razloga, da bi nas katerikoli narod, država, verska skupnost ali kdorkoli drug videl kot nasprotnika. Tako naj tudi ostane. Slovenija je predana spletanju prijateljskih vezi, medsebojnemu spoštovanju, razumevanju in vsestranskemu mednarodnemu sodelovanju," je nadaljeval Pahor, ki je članstvo v Evropski uniji in zvezi Nato ocenil kot odločilno za določanje naše zunanje in varnostne politike. "To pomeni, da skupaj z zavezniki določamo politiko, ki je v skupnem strateškem interesu," je dodal.

"Vojski je treba zagotoviti stabilnost in možnosti za uspešno opravljanje nalog" Nova ministrica za obrambo Andreja Katič je v nagovoru dejala, da se zaveda pomembnosti obrambnega področja in teže nalog. Vojski je po njenem prepričanju treba zagotoviti stabilnost in možnosti za uspešno opravljanje nalog. Zato bo ena njenih prvih usmeritev iskanje čim bolj ustreznih rešitev za kadrovske izzive.

Načelnik generalštaba SV Andrej Osterman pa je opozoril, da je vojska močna toliko, kot je opremljen, usposobljen in motiviran vsak njen posameznik ter da jim kljub oteženim finančnim okoliščinam uspeva dosegati zastavljene cilje.

Ne spreglejte