SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor se želi z Janšo srečati stran od medijskih žarometov

4

termometer

Prva seja vlade po izstopu stranke DeSUS iz vladne koalicije, ni potekala "nič drugače kot običajno", je po seji dejal predsednik vlade Borut Pahor.

On sam in ministri bodo, dokler bodo imeli mandat, poskušali delati po svojih najboljših močeh, je zagotovil premier. "Res je sicer, da je stranka DeSUS izstopila iz koalicije, vendar je spodbudno, da je hkrati sporočila, da bo konstruktivno sodelovala v državnem zboru," je dejal Pahor. Enaka zagotovila je, kot je dodal, dobil tudi od dveh opozicijskih strank - "ne da bodo podpirali vlado za vsako ceno", je pa naletel na pripravljenost, da bodo pri zares pomembnih vprašanjih, ki daleč presegajo pomen in mandat te vlade, če bo le mogoče, poskušali najti skupen imenovalec. Z Janšo se bo srečal "prav kmalu" Pahor se je doslej srečal s predsednikoma SLS in SNS, Radovanom Žerjavom in Zmagom Jelinčičem. S predsednikom največje opozicijske stranke SDS Janezom Janšo pa se bo srečal "prav kmalu". Ker pa oba želita, da to srečanje ne bi potekalo pod pritiskom medijskih "žarometov", bosta po pogovorih ocenila, "koliko, kdaj in kako" o vsebini obvestiti javnost.

Pahor: Tem za pogovore je veliko S tem bo predsednik vlade zaključil krog pogovorov z najvišjimi predstavniki opozicije v parlamentu. Kot pojasnjuje premier, je tem za pogovore veliko. Po njegovih besedah v Sloveniji, podobno kot v mnogih drugih državah, potekajo posvetovanja ne le glede okrevanja nacionalnega gospodarstva, ampak tudi o tem, kako ravnati v napetih mednarodnih okoliščinah.

"Ena od tem je prav gotovo, kako v teh okoliščinah presegati morebitno politično nestabilnost tako, da ta ne bo ogrožal naših nacionalnih interesov. Ti pa so povezani s tem, da se nadaljuje okrevanje gospodarstva, da se še naprej krepi, ne pa razdrobi ugled, ki si ga je Slovenija pridobila," je še povzel premier.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin