Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 12. 2021,
14.05

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

14

Natisni članek

predsedniška palača Slovenija dan samostojnosti in enotnosti predsednik Borut Pahor

Nedelja, 26. 12. 2021, 14.05

2 leti, 3 mesece

Pahor: Pogrešam več pogovora o načrtih za našo prihodnost #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

14

Pahor predsedniška palača 26122021 | Naslednji dan odprtih vrat bo potekal 8. februarja, ko praznujemo slovenski kulturni praznik. | Foto STA / Daniel Novakovič

Naslednji dan odprtih vrat bo potekal 8. februarja, ko praznujemo slovenski kulturni praznik.

Foto: STA / Daniel Novakovič

Predsednik republike Borut Pahor je ob dnevu samostojnosti in enotnosti v predsedniški palači nagovoril državljane in jim čestital ob prazniku. Pri tem je posebej poudaril pomen ciljev za prihodnost. Spomnil je na čas pred 31 leti in poudaril, da smo enotnost tedaj lahko dosegli zato, ker smo imeli pred seboj cilj, program, načrt naše prihodnosti.

Več pogovora o načrtu za našo prihodnost Pahor v teh časih prav tako pogreša, kot pogreša nekaj več sodelovanja in dialoga, so sporočili iz urada predsednika republike.

Predsednik države je ob tem ocenil, da tudi danes živimo v prelomnem obdobju, zato se moramo na prihodnost pripraviti.

Izrazil je prepričanje, da je v t. i. konsenzualni politiki iskanja soglasja tista moč, ki narode in države naredi uspešne. "Če želimo imeti stvaren dialog in uspešno sodelovanje, moramo imeti glede naše prihodnosti cilj," so v predsednikovem uradu povzeli besede Pahorja.

Kot je izpostavil pošteno in pravično, socialno in učinkovito tranzicijo v trajnostni razvoj, v zeleno in digitalno prihodnost, krepitev Evropske unije in prijateljskih odnosov z drugimi državami.

Praznični nagovor je Pahor zaključil z besedami, da je pred nami prelomno obdobje, v katerem bomo potrebovali velikopoteznost, smelost in jasne cilje. | Foto: STA / Daniel Novakovič Praznični nagovor je Pahor zaključil z besedami, da je pred nami prelomno obdobje, v katerem bomo potrebovali velikopoteznost, smelost in jasne cilje. Foto: STA / Daniel Novakovič

Obiskovalci so si po uradnem delu programa predsedniško palačo pod strokovnim vodstvom tudi ogledali. Kot običajno je v počastitev državnega praznika pred predsedniško palačo postrojena častna straža Garde Slovenske vojske. Kot so spomnili v predsednikovem uradu, dnevi odprtih vrat predsedniške palače na Pahorjevo pobudo potekajo od leta 2013, na ta način pa je predsedniško palačo doslej obiskalo več kot 26 tisoč obiskovalcev vseh starosti, tudi iz tujine. 

Fotogalerija
1 / 3
Peter Jančič
Mnenja Zadnja Kučanova bitka za izgubljeno
slovenska zastava navijači
Novice Od razkosanja Slovenije do neodvisne slovenske države
Ustava
Novice 30 let ustave: osamosvojitev Slovenije tudi v pravnem smislu
Ne spreglejte