SiolNET. Novice Slovenija
3,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor odgovarja evroposlancem: Zmernost v političnem prostoru dragocena dobrina

3,33

termometer

Borut Pahor
Predsednik Borut Pahor se je odzval na pismo evroposlancev. Foto: STA

Predsednik republike Borut Pahor se je na Twitterju odzval na pismo štirih evropskih poslancev iz Slovenije, ki so ga pozvali, naj poskuša umiriti situacijo v državi.

Pahor je spomnil, da je že v nedavnem velikem intervjuju za Večer ocenil, da je zmernost v političnem prostoru postala zelo dragocena dobrina. "Ne vem, ali smo vsi skupaj tega sposobni ali ne, ampak kako zelo koristno bi bilo, če bi vsi sprevideli, da se je šlo marsikje korak predaleč, in bi bili sposobni narediti korak nazaj, da bi lahko šli potem vsi skupaj lažje naprej," je Pahor spomnil na besede v intervjuju. 

"Treba bo najti neke rešitve v našem obnašanju, v reševanju problemov, v načinu splošnega razpoloženja, za kar je politika posebej odgovorna, da bomo lažje premagali krizo in se potem soočili z njenimi številnimi posledicami, ki jih ne gre podcenjevati," je dodal v nizu štirih tvitov.

Evropski poslanci Milan Brglez, Franc Bogovič, Tanja Fajon in Ljudmila Novak so mu v sredo v pismu izrazili zaskrbljenost nad psihosocialno situacijo ter splošnim družbenim ozračjem v Sloveniji. Prosili so ga, da s svojo avtoriteto, ki jo predsedniku daje ustava, naredi vse za umiritev situacije.

Borut Pahor Novice Štirje evropski poslanci pisali Pahorju: Na vas se obračamo z veliko zaskrbljenostjo

"Resnost situacije kliče po tem, da vsi, vključno s predsednikom Republike Slovenije kot institucijo, ki po ustavi predstavlja vse državljanke in državljane, storimo vse za umiritev strasti ter za družbeno ozračje dialoga, spoštljivo izraženega nestrinjanja in kritike," so zapisali v pismu predsedniku. Menijo namreč, da bi bile lahko ob stopnjevanju aktualnih razmer ogrožene ne le človekove pravice posameznikov in družbena kohezija, temveč bi lahko dogajanje v državi ogrozilo tudi delovanje države.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin