SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor ne bo ukinil občasnih neformalnih pogovorov z novinarji

2

termometer

Predsednik vlade Borut Pahor vsebine neformalnega pogovora z novinarji, ki je prišel v javnost, ne namerava komentirati, je pojasnil po seji Ekonomsko-socialnega sveta.

Prav tako pa zaradi tega dogodka ne namerava prekiniti prakse, da se z novinarji občasno neformalno sestane.

Pahorja je objava pogovora prizadela Kot je pojasnil premier, ga je objava pogovora na spletu prizadela, saj taka srečanja temeljijo na zaupanju. Dejal je, da je bilo njegovo zaupanje zlorabljeno, a da nihče ni popoln in da se napake dogajajo. Zaradi enega spodrsljaja še ne pomeni, da ne bo več zaupal, je zato razložil in dodal, da "smo si kdaj pa kdaj dolžni zaupati, tudi če imamo slabo izkušnjo".

Če bi se odločil ukiniti neformalne pogovore, to po Pahorjevih besedah ne bi bilo samo sporočilo, ki bi ga dal do svobode tiska, temveč bi sporočil tudi, da če nekomu spodrsne, mu ne gre več zaupati.

Novinarja ne namerava preganjati Novinarja, ki je posnetek objavil, ne namerava preganjati. To bi bilo namreč v nasprotju z njegovo držo, je dejal predsednik vlade, ki bo zaradi objave na prihodnjih pogovorih "morda nekoliko bolj discipliniran in previden v besedah". Kljub temu pa Pahor pričakuje, da je šlo le za en tak spodrsljaj in da objavljanje ne bo postalo navada, saj to, kar se je zgodilo, "ni bilo prijetno".

Pahor je tudi zavrnil očitke, da neformalni pogovori z novinarjem niso pogosta praksa. Razložil je, da so se tega "sem in tja" poslužili tudi drugi predsedniki vlade. Sicer pa zaradi objave ni imel niti nobenih pogovorov niti neprijetnih izkušenj s tistimi, ki jih v pogovoru omenja, je še dodal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin