SiolNET. Novice Slovenija
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor danes obiskal policijo in vojsko na meji #video

0,54

termometer

Zadnji delovni dan letošnjega leta je za predsednika Boruta Pahorja precej pester. Na silvestrovo bo obiskal brezdomce, že dopoldne pa je pozdravil policiste in vojake, ki varujejo našo južno mejo. Izpostavil je odlično sodelovanje policije in vojske kljub kadrovski podhranjenosti. "Naša južna meja je varna zaradi vas," je povedal.

Največ pozornosti je ponovno pritegnil predsednik sam, ki je poleg izjav za medije našel čas tudi za fotografiranje s tistimi vojaki in policisti, ki bodo najdaljšo noč v letu preživeli delovno, poročajo v oddaji Planet 18 na Planetu.

Danes je najprej obiskal policiste v Kočevju in se jim zahvalil za predanost, ki se še posebej ceni v času, ko je na meji vedno več dela. Policiste je zato prosil, naj mu povedo, s kakšnimi težavami se srečujejo.

Ob tem jih je prosil, naj bodo čim manj protokolarni in čimbolj osebni, da bi lahko slišal tudi tisto, česar sicer ne sliši. Da bi bil pogovor bolj pristen, je potekal brez kamer, so pa po koncu za policiste vsi izbirali le najlepše besede.

Pahor slovenska policija Foto: Planet TV

Ognjemet Sydney Novice S spektakularnimi ognjemeti vstopili v novo leto #video

Slovenija in njena meja sta zaradi dela policistov in vojakov varni

''Republika Slovenija je lahko upravičeno ponosna, na delo Slovenskih policistov, ki vsakodnevno zagotavljajo varnost. Slovenija je varna država," je povedala Tatjana Bobnar, generalna direktorica policije.

''Profesionalno, predano, v skladu s predpisi varujejo državno mejo. Slovenska državna meja je varna," je zatrdil tudi Pahor.

Meja je za zdaj res varna, a Turčija že nekaj časa opozarja, da nas v novem letu čaka nov val migrantov.

''Počakajmo, kako bo v prihodnjem letu, a grožnja ilegalnih prehodov meje je še vedno konstantna in jo dnevno spremljamo,'' je povedal Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve.

Pahor slovenska policija Foto: Planet TV

Policija Novice Med srečanjem slovenske in hrvaške policije v Muro poleteli kapi #video

Večji izziv vojske v letu 2020 bo dodaten kader

Eden izmed večjih izzivov vojske v letu 2020 bo dodaten kader, zato si generalmajorka slovenske vojske Alenka Ermenc želi, da bi se polnoletni državljani in državljanke bolj odločali za ta poklic.

''Želimo si, da bi se polnoletni državljani in državljanke odločali za vojaški poklic. V Slovenski vojski imamo vrednote, ki so tudi vrednote te družbe," je povedala.

vojska pahor Novice Pripadniki Slovenske vojske v tujini opremo označili za ustrezno #video

Več kot 30 vojakov bo novo leto preživelo delovno

Več kot 30 vojakov bo novo leto pričakalo delovno. Desetnica Darja Topolovec pravi, da delati za novo leto ni nič hudega, sploh če si v dobri družbi kolegov policistov.

''Se razumemo in smo vedno veseli družbe. Gremo malo okrog po meji. Se zafrkavamo, v redu smo vsi, po moje bo luštno,'' je dejala desetnica, ki bo sicer na ta dan pogrešala le svoje otroke.

Novo leto torej pomeni nove izzive tudi za vojake in policiste, ki upajo, da bodo uspešno sodelovali še naprej.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin