SiolNET. Novice Slovenija
2,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osumljenec iz Gerečje vasi moril iz brezobzirnega maščevanja

2,25

termometer

Prizorišče trojnega umora v Gerečji vasi pri Ptuju
Foto: Planet TV

Osumljenec iz Gerečje vasi pri Ptuju je v petek umoril tri osebe iz brezobzirnega maščevanja, je danes na virtualni novinarski konferenci povedal vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič. 35-letni osumljenec je umoril svojo nekdanjo 35-letno zunajzakonsko partnerico ter njena starša, 58-letno mamo in 61-letnega očeta.

Po Megličevih besedah je osumljeni 35-letno partnerico med prepirom v njuni hiši večkrat zabodel. Ob prihodu reševalcev je še kazala znake življenja, zato so jo oživljali, vendar neuspešno. Osumljenec je potem iz njune hiše odšel v hišo njenih staršev ter jih prav tako večkrat zabodel, poroča STA.

Pred hišo je policijska patrulja našla 58-letno ranjeno žensko, ki so jo odpeljali v ptujsko bolnišnico, kjer je kmalu umrla. Na tleh dnevne sobe pa so našli mrtvega 61-letnega moškega, je dejal Meglič. Po njegovih besedah je osumljeni moril iz brezobzirnega maščevanja.

Osumljenca izsledili z nožem v roki

Policisti so osumljenca izsledili v neki drugi hiši v Gerečji vasi, v rokah pa je imel nož. Ko so mu policisti naročili, naj nož odvrže, se je z njim porezal po vratu, potem pa ga je odvrgel. Odpeljali so ga v mariborsko bolnišnico na operacijo, potem pa so ga hospitalizirali, odredili so mu tudi pripor.

slovenska policija Novice Družinska tragedija: vpričo otroka ubil partnerko, nato še njena starša

Meglič je pojasnil, da je imel osumljeni težave z alkoholom, novembra pa so mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola izdali plačilni nalog. S partnerico, ki naj bi razmišljala tudi o najemu varnostne službe, sta se razšla pred približno mesecem dni. Na predlog ptujskega centra za socialno delo je bil otrok osumljenca in njegove nekdanje partnerice predan v oskrbo svojemu stricu.

Umorjeni 61-letni moški je ta mesec na ptujsko policijsko postajo poslal elektronsko sporočilo, saj je želel nasvet glede osumljenca. Policist ga je povabil na posvetovalni pogovor, a ker ni navedel nobenih konkretnih okoliščin, policija osumljencu ni izrekla prepovedi približevanja. Osumljenca tudi v preteklosti nikoli niso obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru ali kaznivih dejanj.

Grozi mu najmanj 15 let zapora

Kriminalistična preiskava se še nadaljuje, za umor je zagrožena zaporna kazen najmanj 15 let, sodišče pa mu lahko izreče tudi dosmrtno zaporno kazen.

slovenska policija Novice Trojni umor v Gerečji vasi: 35-letnika pripeljali pred sodnika #video

Vodja oddelka za mladoletniško kriminaliteto na Generalni policijski upravi Robert Tekavec je dejal, da se nasilje v družini pogosto dogaja za zaprtimi vrati, žrtve pa nasilja zaradi stigme, strahu ali sramu niti ne pravijo policiji. Povedal je, da je policija letos obravnavala 1450 kaznivih dejanj nasilja v družini, kar je 10 odstotkov več kot lani.

Prav tako je policija letos obravnavala 1286 prekrškov z elementi nasilja v družini, kar je 3,3 odstotka manj kot lani, ko so obravnavali 1330 primerov. Letos so izrekli tudi 969 prepovedi približevanja, to pa je 4,2 odstotka manj kot leta 2019.

Tekavec je pozval vse, ki vedo za nasilje v družini, naj to kaznivo dejanje tudi prijavijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin