Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2020,
12.13

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

5

Natisni članek

umor policija

Ponedeljek, 28. 12. 2020, 12.13

3 leta, 3 mesece

Trojni umor v Gerečji vasi: 35-letnika pripeljali pred sodnika #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

5

Osumljenega za božični trojni umor v Gerečji vasi v občini Hajdina, ki so ga po dejanju odpeljali v bolnišnico, so po poročanju časnika Večer danes prepeljali pred dežurnega preiskovalnega sodnika. Na Policijski upravi Maribor za zdaj več podrobnosti o tragičnem dogodku še niso sporočili. O tem bodo predvidoma spregovorili v torek.

Osumljenega so policisti danes kazensko ovadili zaradi trojnega umora in ga privedli pred preiskovalnega sodnika. Ali je ta zanj odredil pripor, pa po poročanju spletnega Večera uradno še ni znano.

slovenska policija
Novice Družinska tragedija: vpričo otroka ubil partnerko, nato še njena starša

Do družinske tragedije, v kateri so umrli 61-letni moški ter ženski, stari 58 in 35 let, je prišlo v petek popoldne. Policisti so takrat odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, ki je bil z žrtvami družinsko povezan, in ga odpeljali v bolnišnico, piše STA.

Motiv za dejanje maščevanje partnerici

Kot poročajo mediji, je bil motiv za dejanje maščevanje partnerici in njenima staršema, potem ko naj bi mu ta povedala, da se z njim dokončno razhaja. Dejanje naj bi osumljeni storil pred nekajletnim sinom, pomoč pa je poklicala hudo ranjena mati njegove partnerice, sicer osnovnošolska učiteljica, ki je pozneje prav tako podlegla poškodbam v bolnišnici.

Po pisanju Večera naj bi 35-letnik, ki se je k družini preselil iz Podlehnika, nato pa sta si s partnerko zgradila svojo hišo ob hiši njenih staršev, izbruhnil že v preteklosti, policija pa naj bi mu nedavno odredila prepoved približevanja. Kljub temu naj bi že pred časom odkrito grozil družini, da jih bo vse pobil.

Po dejanju je storilec sedel v avtomobil in se odpeljal do gasilskega doma, tam parkiral in vstopil v eno od hiš čez cesto. Še preden so stanovalci hiše izvedeli, kaj se je zgodilo, so se pripeljali policisti. Osumljeni se tudi na dvorišču še vedno ni umiril, z nožem se je celo porezal po vratu, policisti pa so ga prijeli, ko se je znova zatekel v hišo. Čeprav se je še naprej upiral, so ga hitro obvladali in odpeljali v bolnišnico, še dodaja Večer.

Tragični dogodek je precej pretresel prebivalce Gerečje vasi, kjer so v nedeljo v slovo družini za nekaj časa ugasnili vse novoletne lučke. Prijatelji so prižigali sveče tudi na domu umorjenih, še poročajo mediji, navaja STA.

slovenska policija
Novice 35-letni osumljenec trikratnega umora pri Ptuju je zunaj smrtne nevarnosti #video

To je že tretja družinska tragedija, v kateri so umrle tri osebe, ki se je letos zgodila v Sloveniji. Minuli teden se je na Okrožnem sodišču v Ljubljani začelo sojenje mlademu moškemu, ki je obdolžen umora treh sorodnikov na območju Občine Domžale junija letos, 22-letnik pa je osumljen umora treh ožjih sorodnikov 9. novembra na Jančah.

Ne spreglejte