SiolNET. Novice Slovenija
0,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osem osumljencev zaradi preprodaje heroina in kokaina v priporu

0,79

termometer

slovenska policija
Foto: Siol.net

Preiskovalni sodnik v Murski Soboti je za osem osumljencev, starih od 21 do 55 let, zaradi suma več kaznivih dejanj s področja trgovanja s prepovedanimi drogami odredil pripor. Policisti so jih prijeli v ponedeljkovi akciji na območju več policijskih uprav.

13434 Novice Štajerska varda "nadzirala južno mejo". Policija: Spremljamo aktivnosti skupine.

Kot je danes povedal vodja oddelka za organizirano kriminaliteto Policijske uprave Murska Sobota Roman Medik, so tamkajšnji kriminalisti več mesecev zbirali obvestila in materialne dokaze proti osumljenim, ki so iz koristoljubja v organizirani kriminalni združbi storili več kaznivih dejanj organizirane preprodaje prepovedanih drog heroin in kokain.

Organizirani v tri združbe

Med preiskovanjem so policisti vključno s hišnimi preiskavami zasegli 759 gramov heroina, 35 gramov kokaina, 5200 gramov konoplje ter 220 gramov konopljine paste oz. smole. V predkazenskem postopku so osumljenim uspeli dokazati preprodajo več kot 100 gramov kokaina in več kot kilograma heroina. Vrednost omenjene količine droge v ulični preprodaji je okoli 60.000 evrov. Skupaj je osumljenih 21 slovenskih državljanov.

Roman Medik Roman Medik Osumljenci so bili organizirani v tri manjše hudodelske združbe, med katerimi je ena delovala neodvisno od drugih dveh, slednji pa sta bili povezani. Posamezniki so si organizirali mrežo prekupčevalcev in posrednikov pri izvrševanju omenjenih kaznivih dejanj.

Združbi sta delovali dolgoročno in dobro organizirano ter neprekinjeno izvrševali omenjena kazniva dejanja. V navedenem obdobju so kriminalisti osumljenim uspeli dokazati 74 kaznivih dejanj in izvesti 15 zasegov prepovedane droge, je pojasnil Medik.

Osumljene, ki so prodajali drogo v urbanih naseljih v neposredni bližini šol, javnih ustanov in na javnih krajih, kar je pri lokalnem prebivalstvu povzročalo zgražanje in strah, so že obravnavali za istovrstna kazniva dejanja. Za dejanje jim grozi od enega do deset let zapora, za dejanje v hudodelski združbi pa od pet do 15 let zapora.

Deset hišnih preiskav je potekalo na območju policijskih uprav Murska Sobota, Maribor, Celje in Ljubljana, pri dveh osumljenih pa so kriminalisti opravili le osebni preiskavi.

Bankomat Novice V Moravskih Toplicah razstrelili bankomat, policija išče storilce

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin