Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 5. 2020,
14.21

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,47

12

Natisni članek

Infekcijska klinika Koronavirus UKC Ljubljana Milan Krek

Četrtek, 28. 5. 2020, 14.21

3 leta, 11 mesecev

Infekcijska klinika: zaposlena kljub znakom okužbe več dni hodila v službo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,47

12



Pri eni od zaposlenih na ljubljanski infekcijski kliniki, pri kateri se je pojavila povišana telesna temperatura, so potrdili okužbo z novim koronavirusom. Zaposlena je od včeraj na bolniškem dopustu, so sporočili iz ljubljanskega kliničnega centra. Neuradno naj bi na delo prihajala z jasnimi znaki okužbe. Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je na vladni novinarski konferenci potrdil, da je zaposlena več dni hodila v službo, čeprav je imela simptome bolezni covid-19.

Zaradi ukrepov v skladu z navodili pristojne službe bo delo na infekcijski kliniki v prihodnjih dneh potekalo v omejenem obsegu. Na kliniko lahko pridejo pacienti samo ob predhodnem telefonskem dogovoru.

Otroški oddelek in oddelek za covid-19 delujeta brez sprememb, so dodali. Kot so nam povedali v UKC Ljubljana, zdaj preverjajo, kako dolgo je imela zaposlena vročino in s kom vse je bila v stiku. 

fitnes telovadba vadba koronavirus
Novice Odpirajo se fitnesi in bazeni, lahko se zbere do 200 ljudi #video

Krek potrdil, da je zaposlena kljub znakom okužbe hodila v službo

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je na novinarski konferenci vlade potrdil, da je omenjena zaposlena več dni hodila v službo, čeprav je imela vročino in druge simptome covid-19. "Če imate znake okužbe, pokličite zdravnika, ki vas bo napotil na testiranje. Ne hodite v službo bolni, ne jemljite antipiretikov, da bi skrili znake bolezni, si znižali temperaturo," je vse zaposlene pozval Krek.

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je na novinarski konferenci vlade potrdil, da je omenjena zaposlena več dni hodila v službo, čeprav je imela vročino in druge simptome covid-19. | Foto: Nebojša Tejić/STA Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je na novinarski konferenci vlade potrdil, da je omenjena zaposlena več dni hodila v službo, čeprav je imela vročino in druge simptome covid-19. Foto: Nebojša Tejić/STA

Kot je pojasnil, je priporočilo NIJZ, da se testira vsakega posameznika z znaki covid-19. "Le tako bomo lahko čim hitreje izolirali morebiti okužene in ustavili širjenje okužbe," je še dejal Krek. Po poročanju POP TV mati okužene medicinske sestre dela za Dom starejših občanov Trebnje, in sicer izvaja pomoč na domu.

V stiku naj bi bila z desetimi oskrbovanci in tudi zaposlenimi v domu. Kot so v domu pojasnili za televizijo, jih je sama obvestila o okužbi v družini. Odredili so ji, da ostane doma. Po informacijah POP TV je bil test za okužbo z novim koronavirusom pri njej negativen.

Novice Tudi danes dve novi okužbi s koronavirusom #video

 

Ne spreglejte