Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 2. 2024,
12.30

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

Natisni članek

Klemen Žibert

Torek, 6. 2. 2024, 12.30

2 meseca, 3 tedne

Odstopil generalni sekretar SD Klemen Žibert. "Upam, da je to prvi, ne pa edini ..."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98
Dominika Švarc Pipan, Klemen Žibert | Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan in nekdanji glavni tajnik SD Klemen Žibert. | Foto Bojan Puhek, MOL

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan in nekdanji glavni tajnik SD Klemen Žibert.

Foto: Bojan Puhek, MOL

"Nepreklicno odstopam z mesta glavnega tajnika stranke Socialni demokrati," je ob najavi odstopa zapisal Klemen Žibert. "Glede na doslej znane okoliščine je to prava odločitev. Upam, da je to prvi, ne pa edini korak stranke SD v smeri aktivnega in odločnega spopadanja s sistemsko korupcijo ne glede na politične barve in preference," je odstop Žiberta komentirala pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan.

"S svojim odstopom želim stranko Socialni demokrati razbremeniti očitkov, ki te dni padajo name in žal tudi na mojo družino ter posledično črnijo ugled stranke, ki ji pripadam že skoraj dve desetletji in katere vrednote kot take smatram vredne dejanj, med njimi tovarištva," je v odprtem pismu članom stranke in medijem zapisal Žibert.

Klemen Žibert
Novice Milijonski nepremičninski imperij. Kaj o tem pravijo Furs, KPK in policija?

Sam trdi, da "očitki o njegovi vlogi glede nakupa stavbe na Litijski cesti ter premoženju njegove družine te dni s strani tistih, ki jih na podlagi svoje enostranske resnice plasirajo v javnost, postajajo gorivo za javni linč stranke Socialni demokrati ter vseh njenih članic in članov, kar smatra, da je nedopustno".

"Če kaj, sem po vsem dogajanju danes prepričan, da bo resnica glede nakupa stavbe na Litijski cesti in glede vseh obtožb, uperjenih vame in v mojo družino, prišla na dan. Ta bo brez zavajanj in očitnega cilja slabiti stranko Socialni demokrati odpihnila meglo manipulacij ter zakoličila odgovornost vseh, ki danes hite razlagati, kako so krivi drugi, da bi s tem prikrili svojo odgovornost," je še zapisal Žibert.

Predsednica stranke SD Tanja Fajon Žibertov odstop sprejema in spoštuje njegovo odločitev, so prvi odziv predsednice v SD zapisali na družbenem omrežju X. Na dogajanje v stranki naj bi se Fajon podrobneje odzvala v sredo.

Ministrica Švarc Pipan je medtem današnjo Žibertovo potezo v luči doslej znanih okoliščin označila za pravo odločitev. "Upam, da je to prvi, ne pa edini, korak stranke SD v smeri aktivnega in odločnega spopadanja s sistemsko korupcijo ne glede na politične barve in preference," je zapisala v odzivu za STA.

Žibertovega naslednika bi utegnila stranka voliti na marčnem kongresu, ki naj bi bil sicer zgolj statutarni, a se utegne razširiti na volilnega. Po statutu SD sicer v primeru odstopa, izključitve ali razrešitve nosilke ali nosilca določene funkcije v stranki imenuje predsedstvo stranke vršilko ali vršilca dolžnosti do naslednjega kongresa stranke.

Klemen Žibert, Volitve za predsednika SD
Novice Žibert se bo zagovarjal pred vodji lokalnih odborov stranke
Tanja Fajon
Novice SD poslala odziv Golobu, ta naj ne bi bil zadovoljen z njim
Tanja Fajon in Robert Golob
Novice Tanja Fajon: Če premier ne bo sledil odločitvi SD, smo lahko v resni zagati
Ne spreglejte