SiolNET. Novice Slovenija
1,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odpustili najbolj znanega skladiščnika v UKC #video

1,38

termometer

V vodstvu UKC Ljubljana so se odločili. Najbolj znani skladiščnik v državi Uroš Smiljić, sicer glavni akter afere s preskakovanjem čakalnih vrst, je ostal brez službe. Odpoved mu je vročil kar detektiv.

Video: Planet TV


Smiljića niso odpustili iz krivdnih razlogov, ampak so mu delovno mesto preprosto ukinili. Kako brezskrbno se je kljub preiskavam, hišnemu priporu in suspenzu še pred dnevi sprehajal po Kliničnem centru, smo prvi razkrili prav na Planet TV. Potem ko je iz skladišča celo napredoval v računovodstvo, mu je v četrtek odpoved vročil kar detektiv.

Pred 14 dnevi je zaokrožila anonimka, da Smiljić dela v računovodstvu, se sprehaja, kot da se v preteklosti ni nič zgodilo, na stroške bolnišnice naj bi si tiskal vizitke, te naj bi bile med zaposlenimi bolj izjema kot pravilo.

V korupcijski aferi, v katero sta bila vpletena tudi vodja uprave za policijske specialnosti Robert Sušanj in vodja pilotov Letalske enote policije Damjan Bregar, sta policista izgubila službi, Smiljić ne. Ampak je celo napredoval. Brez odgovornosti za vpletenost v afero so ostali tudi zdravniki.

Smiljić naj bi za dober denar, neuradno tudi za 20 tisoč evrov, v UKC zagotavljal posege in operacije brez čakalnih vrst. Njegova pogodba za delo v računovodstvu naj bi imela, kot smo poročali pred dvema tednoma, znake simuliranega posla. Dobival je 165 evrov bruto več, kot bi sicer. Neupravičeno je dobival tudi povračilo za prevoz na delo in nazaj, zaradi česar bi moral vrniti več kot tisoč evrov.

Ne bo odnehal, je že napovedal v medijih. Menda s kopico papirjev, ki naj bi dokazovali, da je le žrtev kolesja naše največje bolnišnice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin