SiolNET. Novice Slovenija
1,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obtožnica zaradi odžagane roke pravnomočna, Adlešičevi podaljšali pripor

1,96

termometer

Sebastien Abramov |  | Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

Obtožnica zaradi poskusa zavarovalniške goljufije z odžagano roko proti Juliji Adlešič, Sebastienu Abramovu ter njegovim staršem Tinki Huskić Colarič in Gorazdu Colariču je pravnomočna. Okrožno sodišče je v petek zaradi ponovitvene nevarnosti, ko je vrhovno sodišče razveljavilo pripor, Adlešičevi ponovno podaljšalo pripor.

Zadnji julijski dan je tožilstvo vložilo obtožnico zoper vse vpletene. Kot izhaja iz obtožnice, so Adlešičeva, Abramov in Huskić-Colaričeva obtoženi po pet kaznivih dejanj goljufij, Gorazd Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Grozi jim do osem let zaporne kazni, so navedli mediji.

Ljubljansko okrožno sodišče je kmalu po tem Abramovu in Adlešičevi pripor podaljšalo za dva meseca.

Višje sodišče je v drugi polovici avgusta, po vloženi pritožbi, obema potrdilo podaljšanje pripora, saj da obstaja velika verjetnost, da bi dekle na prostosti z njegovo izdatno pomočjo poskušalo ušpičiti še kakšno neumnost, je takrat poročalo Delo. Za Adlešičevo so menili, da bi bila v primeru izpustitve na prostost pripravljena storiti karkoli za dosego protipravne premoženjske koristi, danes poročata časnika Delo in Slovenske novice.

Sebastien Abramov Novice Abramovu in njegovemu dekletu podaljšali pripor za dva meseca

Odvetnik: Razlogi za podaljšanje pripora diskriminatorni in pavšalni

Odvetnik Adlešičeve Boris Grobelnik je nedavno na vrhovno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, v kateri je izpodbijal odrejeni pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Zapisal je, da so razlogi za podaljšanje pripora diskriminatorni in pavšalni. Po njegovem mnenju glede na veliko medijsko odmevnost zadeve, ki je znana vsem zavarovalnicam, vpletene osebe ne bi mogle več skleniti kakršnegakoli posla.

Vrhovno sodišče se je z argumenti odvetnika v četrtek strinjalo, razveljavilo pravnomočni sklep o podaljšanju pripora in zadevo poslalo v vnovično odločanje okrožnim sodnikom, od katerih so pričakovali prepričljivejšo obrazložitev, zakaj naj bi bil pripor neizogibno potreben ukrep. Med drugim so jih tudi vprašali, kakšna je možnost, da bi obdolženka na prostosti ponovila istovrstno kaznivo dejanje, ter na kakšen način bi lahko ogrozila varnost ljudi.

Sebastien Abramov Novice Abramov se je družil s policisti, a tajni sodelavec ni bil #video

Tričlanski senat okrožnega sodišča se je v petek ponovno odločil za podaljšanje pripora zaradi ponovitvene nevarnosti, saj bi lahko premoženjska kazniva dejanja storila tudi na drugačen način. Kako daleč sta pripravljena iti, naj bi dokazala s tem, ko sta žrtvovala njeno roko, je po pisanju današnjih Slovenskih novic še menil senat prvostopenjskega sodišča.

Pripor lahko traja dve leti od vložitve obtožnice, na predlog tožilca pa ga na vsake dva meseca lahko podaljša sodišče. Glede na to, da gre pri tem za priporno in s tem prednostno zadevo, sodišča običajno razpišejo predobravnavni narok v najkrajših možnih rokih, so za STA sporočili z Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani.

Trdila je, da je šlo za nesrečo

Marca letos je odjeknila zgodba Adlešičeve, ki si je januarja odrezala levo roko. Zadnji julijski dan je tožilstvo vložilo obtožnico zoper vse vpletene, saj si je po mnenju tožilstva odrezala roko zato, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic. Trdila pa je, da je šlo za nesrečo.

Abramov je Adlešičevo pri petih zavarovalnicah življenjsko in nezgodno zavaroval. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju Dela skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine.

Preberite še:

Sebastien Abramov Novice Abramov vztraja, da je pri smrti Vebrove šlo za nesrečo #video Sebastien Abramov Novice Višje sodišče v primeru Sare Veber ugodilo pritožbi Abramova

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin