Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 8. 2024,
10.43

Osveženo pred

23 ur, 28 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,24
uboj Tolmin krivda lokal

Natisni članek

Sobota, 31. 8. 2024, 10.43

23 ur, 28 minut

Obtoženi uboja na Tolminskem krivde ne priznava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,24
policija, policijski trak | Osumljeni naj bi dvakrat zabodel 25-letnika, ki je zaradi poškodb umrl, poškodoval pa naj bi tudi 34-letnika, ki je posegel vmes. | Foto Daniel Novakovič/STA

Osumljeni naj bi dvakrat zabodel 25-letnika, ki je zaradi poškodb umrl, poškodoval pa naj bi tudi 34-letnika, ki je posegel vmes.

Foto: Daniel Novakovič/STA

Slabe pol leta po uboju 25-letnika na Tolminskem obtoženi 56-letnik David Štrukelj krivde ne priznava, poročajo mediji. Sojenje se bo začelo konec septembra, ko bodo sledila tudi zaslišanja prič.

V gostinskem lokalu na Tolminskem je konec februarja prišlo do spora med gosti lokala. Osumljeni naj bi dvakrat zabodel 25-letnika, ki je zaradi poškodb umrl, poškodoval pa naj bi tudi 34-letnika, ki je posegel vmes.

Obtožnica, ki jo je novogoriško tožilstvo predstavilo na predobravnavnem naroku, obtoženca bremeni dveh kaznivih dejanj, in sicer uboja in hude telesne poškodbe, ki naj bi jo bil povzročil iz malomarnosti. Štrukelj je po obtožnici kaznivi dejanji zagrešil v stanju zmanjšane prištevnosti, ki je bila posledica osebnostne in vedenjske motnje zaradi uživanja alkohola in kanabinoidov, poroča Večer.

Uboj na mah?

V petkovem predobravnavnem naroku Štrukelj, ki je od konca februarja v priporu, krivde ni priznal, obramba pa bo v procesu sojenja skušala dokazati, da je obtoženemu moč očitati uboj na mah in ne uboja.

Sojenje bo predvidoma steklo konec septembra, ko bodo na glavni obravnavi zaslišali nekatere priče, izpovedi drugih pa prebrali. Tožilstvo predlaga, da Štruklju sodi kazenski senat in ne sodnik posameznik.

policija, policijski trak
Novice V gostilni na Tolminskem do smrti zabodel 25-letnika
Slovenska policija
Novice Poskus umora na Tolminskem: 45-letnica poskušala ubiti sorodnika, zdaj je v priporu
jadralno padalo
Novice Huda nesreča jadralnega padalca na Tolminskem
Ne spreglejte