Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 8. 2024,
9.08

Osveženo pred

2 uri, 15 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
policija Tolmin nesreča nesreča jadralni padalec

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 8. 2024, 9.08

2 uri, 15 minut

Huda nesreča jadralnega padalca na Tolminskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
jadralno padalo | Pri teku po pobočju je jadralni padalec zaradi napačnega manevra padel po tleh in se huje poškodoval.  | Foto Shutterstock

Pri teku po pobočju je jadralni padalec zaradi napačnega manevra padel po tleh in se huje poškodoval.

Foto: Shutterstock

V nedeljo so bili tolminski policisti obveščeni o nesreči tujega jadralnega padalca na Kobali na Tolminskem. Oseminšestdesetletni nemški državljan se je skušal spustiti z 1.080 metrov visokega vrha, ki se nahaja vzhodno od Tolmina in je priljubljeno vzletišče jadralnih padalcev in zmajarjev, a se je pri vzletu huje poškodoval. 

Oseminšestdesetletni jadralni padalec, državljan Nemčije, je v nedeljo ob 11.45 nameraval s svojim padalom vzleteti v lastni režiji na vzletišču za jadralne padalce na Kobali na vzhodno stran vzletišča. Pri teku po pobočju je zaradi napačnega manevra (preveč je zategnil zanke – komande) padel po tleh in se pri tem huje telesno poškodoval.

Poškodovanca so na kraju oskrbeli reševalci iz zdravstvenega doma Tolmin in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Policisti policijske postaje Tolmin so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o nesreči s pisnim poročilom obvestili državno tožilstvo v Novi Gorici. Prav tako so o nesreči obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov na Ministrstvu za infrastrukturo.

Pelješki most
Novice V prometni nesreči pri Pelješkem mostu umrl Slovenec
Trajekt na Cres
Novice Jahta trčila v trajekt na Hrvaškem
Slovenska policija
Novice Voznica na Vipavskem z avtomobilom trčila v invalida
Ne spreglejte