Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2024,
11.48

Osveženo pred

2 uri, 27 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
Vipava prometna nesreča voznik trčenje policija invalidski voziček invalidnost

Natisni članek

Četrtek, 1. 8. 2024, 11.48

2 uri, 27 minut

Voznica na Vipavskem z avtomobilom trčila v invalida

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
Slovenska policija | Foto Mija Debevec Doničar

Foto: Mija Debevec Doničar

V sredo se je na lokalni cesti v naselju Lozice v občini Vipava zgodila prometna nesreča, v kateri je bil huje poškodovan 45-letni voznik posebnega prevoznega sredstva za invalide. Voznica je vozila po napačni strani vozišča in s prednjim delom svojega vozila trčila v prednje kolo omenjenega prevoznega sredstva, so sporočili s PU Nova Gorica.

Po sedanjih ugotovitvah je 58-letna voznica osebnega avtomobila vozila po lokalni cesti iz Podnanosa proti Lozicam. Ko je pripeljala pred naselje Lozice, kjer vozišče poteka v levi ovinek čez mostičke potoka Močilnik, voznica ni vozila po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje.

Pri vožnji v ovinek je z vozilom zapeljala na levo strani vozišča v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pripeljal voznik posebnega prevoznega sredstva za invalide, trikolesa s pogonom na roke. Voznica je trčila v voznika omenjenega trikolesa.

Policisti so o prometni nesreči obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča v Novi Gorici in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Poškodovanca so na kraju oskrbeli reševalci Zdravstvenega doma Ajdovščina, ki so ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, so še sporočili s policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva zoper povzročiteljico prometne nesreče podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Ne spreglejte