Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2024,
14.10

Osveženo pred

3 ure, 7 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,82
Policijska uprava Nova Gorica Tolmin policija

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 8. 2024, 14.10

3 ure, 7 minut

Poskus umora na Tolminskem: 45-letnica poskušala ubiti sorodnika, zdaj je v priporu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,82
Slovenska policija | Petinštiridesetletna osumljenka je poskušala ubiti sorodnika. Najhujše so preprečile osebe v bližini, ki so moškemu priskočile na pomoč.  | Foto Mija Debevec Doničar

Petinštiridesetletna osumljenka je poskušala ubiti sorodnika. Najhujše so preprečile osebe v bližini, ki so moškemu priskočile na pomoč.

Foto: Mija Debevec Doničar

Preteklo sredo so policisti na Tolminskem obravnavali kaznivo dejanje zoper življenje in telo. Ugotovili so, da je 45-letna osumljenka onesposobila, nato napadla in poškodovala starejšega moškega, s katerim je v sorodu, ter mu pri tem skušala vzeti življenje. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora je 45-letnica v priporu, so po zaključeni kriminalistični preiskavi sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. 

V sredo zjutraj so policiste Policijske postaje Tolmin in kriminaliste sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica obvestili o kaznivem dejanju zoper življenje in telo.

Na kraju so ugotovili, da je 45-letna osumljenka onesposobila, nato napadla in poškodovala starejšega moškega. Poskušala mu je odvzeti življenje, pri izvrševanju kaznivega dejanja je uporabila različne predmete, so sporočili s policije. Moškemu so na pomoč priskočile osebe v bližini in preprečile najhujše. 

Obravnavo primera so prevzeli novogoriški kriminalisti, o kaznivem dejanju sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Novi Gorici in okrožna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici.

Osumljenka v priporu 

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora so 45-letni osumljenki na kraju dejanja odvzeli prostost in jo pridržali. Po zaključeni preiskavi so jo naslednji dan, 15. avgusta, s kazensko ovadbo privedli in izročili v nadaljnji postopek k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju odredil sodni pripor.

Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen zapora najmanj petnajst let. Za poskus opisanega kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisanih za kaznivo dejanje, lahko je kazen tudi milejša, so pojasnili na PU Nova Gorica. 

Policija
Novice Streljanje pred mariborskim lokalom, pridržali 35-letnika
Beograd
Novice Srbska policija ustrelila moškega, osumljenega terorizma
Policija
Novice Zamaskiranec na igrišču zabodel otroka, ni mu bilo pomoči
Ne spreglejte