SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obtičala še druga ladja koprskega podjetja

1

termometer

Sodišče je ladji Padna, ki je v lasti koprskega podjetja Euroshipping in je obtičala v ladjedelnici v Reki, prepovedalo izpluti, dokler lastnik 12 pomorščakom, ki so na ladji, ne bo poravnal dolgov.

Odločitev je sprejelo trgovinsko sodišče v Reki. V sindikatu so se zahvalili meščanom, ki so ta teden članom posadke, ki več mesecev niso dobili plač in so ostali brez hrane in vode, na ladjo nosili živila. Sindikat je organiziral pridobivanje potrebnih vizumov in druge dokumentacije, da bi lahko člani posadke iz Gruzije, Ukrajine in Romunije zapustili ladjo in se vrnili domov.

Zadnja plača februarja Po navedbah sindikata naj bi en romunski pomorščak odpotoval domov v torek z avtobusom iz Trsta, ostali pa naj bi v petek skupaj poleteli z letalom v Carigrad, nato pa vsak v svojo smer. Na ladji bodo še nekaj časa ostali dva pomorščaka iz Hrvaške in eden iz Slovenije, poroča Hina. Ladja Padna naj bi v ladjedelnici v Kraljevici že več mesecev čakala na obnovo zapadlih dokumentov, posadka ladje pa naj bi zadnjo plačo prejela februarja.

Druga ladja v Alžiriji Euroshipingu pa je obtičala tudi ladja Istra, ki je že četrti teden v alžirskem pristanišču Bedžaja, neuradno zaradi neplačil računov za gorivo. Lastnik Euroshippinga Bogdan Glavina je v sredo dejal, da še vedno išče rešitev za obe ladji. Pri tem je opozoril, da se v času, ko ladje stojijo, zaradi izpada prihodka finančne težave poglabljajo. Potrdil je, da se bo po sklepu koprskega okrajnega sodišča zaradi dolga podjetja do Nove Ljubljanske banke in Porsche Leasinga septembra na dražbi prodajal poslovni prostor v lasti Euroshippinga po izklicni ceni 58.000 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin