SiolNET. Novice Slovenija
3,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obsojeni vlomilec ekskluzivno razkril podrobnosti delovanja kriminalcev #Argument #video

3,47

termometer

"Najlažje je vlamljati v zimskem času, saj je takrat že ob petih popoldne temno," je za oddajo Argument na Planetu povedal obsojeni vlomilec, ki na Dobu prestaja zaporno kazen.

Poudaril je, da vsak vlomilec ponavadi išče denar. "Če ga ni, poiščeš zlatnino," je poudaril in dodal, da tehnična oprema ni ravno najbolj priljubljena tarča nepridipravov. 

Celotno izpoved obsojenega vlomilca za oddajo Argument, ta je na sporedu vsak četrtek ob 21.00, si lahko s funkcijo ogled nazaj pogledate na Planetu.

"Odnesel je zgolj nakit"

V družinsko hišo Petra Susiča so vlomili pred enim mesecem. Kot pravi, je vlomilec naredil zelo malo škode in ni razmetal stanovanja, zato so šele naslednji dan opazili, da je bilo vlomljeno.

"Odnesel je zgolj nakit, in še to le zlatnino. Imeli smo srebrno verižico, ki je ni vzel," je povedal Susič. Poudaril je, da se je njegova mati po vlomu spomnila, da je večkrat videla sumljiv avto, kar pomeni, da si je vlomilec verjetno dobro ogledal hišo, v katero je vlomil.

Janez Janša in Marjan Šarec Siol Plus Iztegnjeni sredinec Marjana Šarca #Argument #kolumna

Ne hitite v prostor, v katerega so vlomili

"Kot žrtev vloma lahko pri preiskavi pomagaš tako, da ne hitiš v prostor, v katerega je bilo vlomljeno, in da ne preverjaš takoj, kaj je bilo ukradeno, saj lahko pri tem uničiš dokaze. Lokacijo vloma lahko tudi fotografirate in posnamete," je žrtvam vlomov svetovala detektivka Bernarda Škrabar.

Alarm mora biti povezan z varnostno službo

"Priporočljivo je, da se v nepremičnine vgradijo alarmni sistemi, ki morajo imeti ustrezen certifikat in biti strokovno vgrajeni," pa je povedal Davor Pajk iz podjetja Sintal. Ob tem je po njegovih besedah bistveno tudi to, da je alarmni sistem povezan z eno od varnostnih služb, ki se lahko ob njegovem sproženju hitro odzove.

Onecoin drugič Novice Piramidna shema, v katero se je ujelo vsaj 10 tisoč Slovencev #Argument #video Oddaja Argument Novice "Prisotna sta visoka stopnja manipulativnosti in pomanjkanje empatije" #Argument #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin