SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Objavljena ena zadnjih anket: rezultati napovedujejo spektakularen dvoboj

10

termometer

Anže Logar in Nataša Pirc Musar | | Foto: STA
Foto: STA

Ena zadnjih javnomnenjskih raziskav pred nedeljskim drugim krogom predsedniških volitev, ki jo je za Dnevnik in Večer izvedla agencija Ninamedia, kaže na zmago Nataše Pirc Musar, a je njena prednost pred Anžetom Logarjem majhna, saj znaša le dobri dve odstotni točki: za Pirc Musarjevo naj bi v nedeljo glasovalo 51,2 odstotka udeležencev volitev, za Logarja pa 48,8 odstotka, poroča Dnevnik.

V zgornji grafiki si poglejte primerjavo Ninamedijine ankete s predhodnimi raziskavami.

Zaradi tesnega rezultata se močno prekrivata tudi oba intervala zaupanja volilne napovedi: Nataša Pirc Musar lahko računa, da bo prejela od 48 do 54 odstotkov glasov, Logarjev interval pa znaša od slabih 46 do skoraj 52 odstotkov glasov udeležencev volitev.

To pomeni, da če bi odvetnica Pirc Musar dosegla spodnji rob volilne napovedi, poslanec Logar pa svojega zgornjega, bi v nedeljo zvečer lahko slavil tudi Logar, še piše Dnevnik. Volilna napoved je sicer zasnovana na stališčih tistih, ki so povedali, da se bodo volitev udeležili (49,1 odstotka), ali so bili glede tega neodločeni (33,1 odstotka).

Koga boste volili v drugem krogu predsedniških volitev?

 • Natašo Pirc Musar 1307 glasov
  20,29%
 • Anžeta Logarja 4918 glasov
  76,35%
 • Nikogar 216 glasov
  3,35%
Oddanih 6441 glasov
Anže Logar in Nataša Pirc Musar Novice Predsedniška tekma: "Ključna bo volilna udeležba, sicer bo zelo tesno"

Agencija Ninamedia je anketo izvajala med 7. in 10. novembrom. Z računalniškega seznama so njeni anketarji poklicali 8.978 naključno izbranih telefonskih naročnikov, 3.109 jih ni bilo dosegljivih, 3.241 jih ni hotelo sodelovati v anketi, 1.478 pa jih ni ustrezalo vzorčnim določilom. Anketiranih je bilo 1.150 ljudi. Pred analizo so bili podatki uteženi po starosti in izobrazbi tako, da so sociodemografsko strukturo vzorca približali strukturi ciljne populacije.

Naročnika javnomnenjske ankete sta časnika Dnevnik in Večer. 

Predčasne volitve 2022 Novice Znano je: toliko volivk in volivcev je že oddalo svoj glas Musar in Logar Novice Mediana: Tik pred drugim krogom v vodstvu Pirc Musarjeva  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin