Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 5. 2011,
11.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

letališče

Sreda, 11. 5. 2011, 11.03

8 let

Občina Brežice bo tožila ministrstvo za obrambo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Občina Brežice se je z MORS dogovorila, da bo to kot nadomestilo za uporabo zemljišč in za sodelovanje pri obnovi vojaškega letališča Cerklje ob Krki letno prispevalo do 600.000 evrov.

Prispevek naj bi bil namenjen ureditvi lokalne infrastrukture, dogovor pa je tudi, da bo ministrstvo za obrambo (MORS) sodelovalo še pri nekaterih naložbah. Ker se omenjenega dogovora ne drži, ga bo občina Brežice tožila.

Od leta 2007 podpisala več sporazumov Kot je povedal brežiški župan Ivan Molan, sta občina in ministrstvo za obrambo od leta 2007 podpisala več sporazumov, s katerimi sta se zavezala za sodelovanje, ker pa se ministrstvo otepa z denarnimi težavami, sta se predlani dodatno dogovorila, da bo to polovico dogovorjene vsote nadomestilo s 60 praznimi brežiškimi vojaškimi stanovanji.

Ublažili bi stanovanjske težave V Brežicah bi s temi propadajočimi vojaškimi stanovanji ublažili stanovanjske težave, tako Molan, vendar se ministrstvo kljub pogodbi, ki jo je predlani podpisala ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, do danes prenosa omenjenih stanovanj na občino Brežice ni lotilo, je pojasnil.

Molan je opozoril na še nekaj dogovorov z ministrstvom, po katerih naj bi to sodelovalo pri gradnji čistilne naprave in kanalizacije za vojaško letališče ter njegovo okolico. Po njegovih besedah se je sedaj zgodilo, da je ministrstvo za okolje in prostor načrtom zanju znižalo prednostno oceno, kar pomeni, da za oba projekta verjetno ne bodo mogli dobiti denarja iz evropskih virov, je poudaril.

Ostali bodo brez čistilne naprave in kanalizacije Ljudje v Cerkljah ob Krki in njegovi soseščini bodo tako ostali brez čistilne naprave in kanalizacije, ministrstvo za obrambo pa se po besedah Molana ne drži še drugih ob obnovi letališča dogovorjenih naložb v obnovo tamkajšnjih državnih in lokalnih cest.

Ministrstvo tudi zamuja pri denarnih nakazilih Obrambno ministrstvo tudi zamuja pri dogovorjenih denarnih nakazilih. Tako je za preteklo leto občini nakazalo le polovico dogovorjenega zneska, za tekoče leto pa še nimajo potrjenega programa naložb, zaradi česar se lahko zgodi, da za letos načrtovanih cestnih in drugih infrastrukturnih naložb ne bodo mogli izvesti, je nadaljeval.

Domačini razočarani Zaradi navedenega so domačini razočarani, hkrati pa pri sodelovanju z eno največjih slovenskih vojašnic izgubljajo potrpljenje, je dodal Molan in povzel, da ta vse bolj postaja prehodni dom, ne pa obljubljeno gibalo lokalnega razvoja.

Ne spreglejte