SiolNET. Novice Slovenija
1,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

NPU zaradi pogodbe z Dnevnikom tudi na STA

1,26

termometer

Slovenska tiskovna agencija
Foto: STA

Policisti NPU so danes opravili informativni pogovor z vodjo marketinga STA. Zanimala jih je kompenzacijska pogodba s časopisno hišo Dnevnik. Kot so povedali v marketingu STA, sta bila policista, ki sta imela s seboj tudi kopijo pogodbe, označeno z žigom poslovna tajnost, korektna, STA pa da zaupa v policijski postopek.

Informativni pogovor je trajal nekaj manj kot uro, policista pa so med drugim zanimali kompenzacijski dogovori tudi z drugimi mediji, v okviru katerih STA oglašuje svoje storitve, saj Dnevnik ni edini, s katerim STA sodeluje na takšen način.

Bojan Veselinovič Novice Direktor STA namerava dokumente vladi predstaviti na skupščini

Tržna dejavnost agencije

"Gre torej za klasične kompenzacijske pogodbe, vsaka objava oglasa pa je cenovno ovrednotena," so povedali v marketingu STA, kjer so poudarili, da so oglasi vezani izključno na tržno dejavnost agencije, ki je trenutno tudi edini vir prihodkov agencije, glede na to, da vlada letos v nasprotju z zakonom ne plačuje javne službe, ki jo opravlja STA.

Peter Jančič Siol Plus Užaljeni Veselinovič, mrtvi Meško in diskriminirani Zorčič

Cerjak prijavil, Cerjak prijavljen

Policista sta sicer, kot so povedali na STA, pojasnila, da zbirata informacije na podlagi dveh prijav: prijave nadzornika STA Radovana Cerjaka zaradi suma oškodovanja STA zaradi kompenzacijske pogodbe, pa tudi anonimne prijave proti Cerjaku, da je kopijo pogodbe, označeno kot poslovna skrivnost, nepooblaščeno odnesel s seje nadzornega sveta. Na podlagi zbranih informacij naj bi o nadaljnjem postopku ali njegovi ustavitvi odločilo specializirano državno tožilstvo.

Maja so policisti NPU o omenjeni pogodbi sicer spraševali tudi v oglasnem oddelku Dnevnika.

Bojan Veselinovič Novice Veselinovič se je odrekel 12 tisoč evrom nagrade

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin