Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 7. 2015,
14.34

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

advertorial Citypark donacija natečaj učenci novo šolsko leto

Sreda, 22. 7. 2015, 14.34

2 meseca, 1 teden

Novo šolsko leto bodo začeli z nasmeškom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Da v šoli ne bo vse le delo in učenje, je pomembno, da se učenci tudi sprostijo in družijo. Otroci Podružnične šole Hrušica Osnovne šole Božidarja Jakca bodo to letos počeli na čisto novih igralih.

Izbrani so bili na natečaju in dobili nova igrala

Junija smo lahko spremljali natečaj, ki ga je organiziralo nakupovalno središče Citypark. Nagrada natečaja je bila mamljiva, in sicer donacija pet tisoč evrov za šolo, ki najbolj potrebuje denarno pomoč. Odziv je bil velik, prijavilo se je na desetine šol, ki potrebujejo popravilo ali nakup nove opreme.

V začetku junija je bil veliki izbor in dobro novico je prejela Podružnična šola Hrušica Osnovne šole Božidarja Jakca, kjer so se odločili, da bodo otrokom z denarjem zgradili novo igrišče. Vsaka šola je namreč sama napisala, kaj menijo, da najbolj potrebujejo.

Kako jim pomaga Citypark?

Citypark jim je predal donacijo gradbenih del v vrednosti pet tisoč evrov. Dela se že izvajajo in bodo v celoti obnovili otroško igrišče, ki bo varno, na njem pa bodo tudi nova igrala. Na svojo letošnjo akcijo so še posebej ponosni, saj so začutili, da jih šolarji potrebujejo. Pravijo, da si želijo, da bi otroci znanje pridobivali v čim bolj dostojnih in urejenih prostorih.

Velik odziv jih je šokiral in ganil

V Cityparku so bili zaradi odziva, predvsem pa slabega stanja na nekaterih osnovnih šolah šokirani in ganjeni. Upajo, da bodo s tem natečajem odprli oči še komu in da bo lepše prostore dobila še kakšna osnovna šola. Vsi skupaj pa se veselijo, da bodo šolarji kmalu lahko videli prenovljeno, urejeno in predvsem varno šolsko igrišče.

S čim si je donacijo prislužila prav Podružnična šola Hrušica?

O natečaju in poznejšem poteku izbora smo povprašali direktorja Cityparka, Tonija Puglja. Pravi, da so prejeli več deset prijav in vse skrbno preučili. "Vedeli smo, da so finančne stiske nekaterih šol velike, saj se celo marsikatera šola na natečaj ni prijavila, samo zato, da možnosti prepusti šolam, ki pomoč res potrebujejo. Kljub temu se nismo zavedali in nismo pričakovali, da so razmere ponekod tako katastrofalne."

Pove še, da je bil izbor res težak, za podružnično šolo Hrušica OŠ Božidarja Jakca pa so se odločili zato, ker so po ogledu njihovega šolskega igrišča takoj vedeli, da si učenci zaslužijo vsaj urejeno in varno otroško igrišče. "Stanje je bilo takšno, da se otroci ob slabem vremenu niso mogli igrati zunaj. Ker imajo pred šolo malo prostora, poleg pa je cesta. Tako smo želeli otrokom omogočiti vsaj to, kar naj bi otroci imeli: igro."

Ne spreglejte