SiolNET. Novice Slovenija
1,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novi predsednik uprave Telekoma Slovenije Boštjan Košak

1,22

termometer

Boštjan Košak, Telekom | Košak je univerzitetni diplomirani ekonomist in ima več kot 25 let izkušenj predvsem na področju telekomunikacij in novih tehnologij. | Foto: STA
Košak je univerzitetni diplomirani ekonomist in ima več kot 25 let izkušenj predvsem na področju telekomunikacij in novih tehnologij. Foto: STA

Nadzorni svet Telekoma Slovenije je danes za predsednika uprave družbe imenoval Boštjana Košaka. Štiriletni mandat bo nastopil 4. oktobra, v 15 dneh pa bo predlagal imenovanje treh novih članov uprave, je objavila družba. Na položaju je nasledil Cvetka Sršena, ta se je v začetku meseca z nadzorniki dogovoril za prenehanje mandata.

Košak bo skladno s statutarno določenim mandatarskim sistemom v 15 dneh nadzornemu svetu predlagal imenovanje treh novih članic oziroma članov uprave Telekoma Slovenije, je danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočila družba.

Med drugim je bil Košak vodja hrvaškega Amis Telekoma in slovenskega Amisa. Potem ko je Amis kupila avstrijska skupina Telekom Austria, je bil izvršni direktor in prokurist družbe Simobil in po njenem preimenovanju tudi družbe A1 Slovenija.

Z imenovanjem novega predsednika uprave je z današnjim dnem prenehal mandat predsedniku uprave Telekoma Slovenije Cvetku Sršenu.

Nadzorni svet je 2. septembra z dnem imenovanja novih članov uprave oziroma najpozneje 31. oktobra sprejel sklep o prenehanju mandata predsednika uprave Sršena in članice uprave Barbare Galičič Drakslar ter z mesta člana uprave krivdno razrešil Tomaža Jontesa.

V upravi sta še Mitja Štular in delavska direktorica Špela Fortin.

Telekom stavba Novice Debeljak je predsednik nadzornega sveta Telekoma Slovenije Telekom donacija Novice Telekom Slovenije z donacijo pomaga Junakom 3. nadstropja NT konferenca Digisvet Digitalna transformacija mora biti trajnostna in varna Donacija Telekom Slovenije Novice Telekom Slovenije in Samsung že 15. leto pomagata združenju za boj proti raku dojk

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin