Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 9. 2018,
13.39

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Natisni članek

Gregor Židan stavnice Državni zbor SMC

Sreda, 26. 9. 2018, 13.39

5 let, 7 mesecev

Novi poslanec Židan zavrača očitke o vpletenosti v ilegalne športne stave #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Gregor Židan | Židan, sicer nekdanji profesionalni igralec nogometa, ki je nastopal tudi za slovensko reprezentanco, je na predstavitvi svojih pričakovanj in načrtov za delo v DZ v začetku tedna med drugim dejal, da upa, da bo lahko pripomogel k spremembam pri statusu športnikov v aktivni in neaktivni dobi, pri spremembah zakonodaje pa je omenil tudi športne stavnice. | Foto STA

Židan, sicer nekdanji profesionalni igralec nogometa, ki je nastopal tudi za slovensko reprezentanco, je na predstavitvi svojih pričakovanj in načrtov za delo v DZ v začetku tedna med drugim dejal, da upa, da bo lahko pripomogel k spremembam pri statusu športnikov v aktivni in neaktivni dobi, pri spremembah zakonodaje pa je omenil tudi športne stavnice.

Foto: STA

Ob potrditvi mandatov nadomestnim poslancem je v javnosti zaokrožil očitek enemu izmed njih, da je bil pred leti vpleten v afero ilegalnih športnih stav, in sicer Gregorju Židanu iz SMC. Kot je pojasnil v izjavi za medije, je na sojenju nastopal le kot priča, s čimer je bil postopek zanj končan. Zatrdil je, da ni vedel, da gre za ilegalno športno stavnico.

Židan naj bi v ilegalne športne stave pred leti vložil več kot pol milijona evrov, zaradi česar je kot priča sodeloval v sodnem postopku zoper organizatorje ilegalnih športnih stav. Kot je pojasnil ob robu današnje seje DZ, ni vedel, da gre za ilegalno stavnico, za sodelovanje pa se je odločil na podlagi zaupanja prijatelju.

Marjan Šarec, Dejan Židan, Miro Cerar
Novice Vojna med SMC in SD: mlinski kamen Marjana Šarca?

Izjava Igorja Zorčiča (SMC). Video: Planet TV

Vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič je glede tega, da imajo zdaj v poslanskih vrstah tudi Židana, ki je bil vpleten v omenjeno afero, dejal, da je bil vsak poslanec izvoljen na volitvah, da so mandati vseh potrjeni v DZ in da je to "vprašanje celotnega sistema, ne pa posameznikov iz državnega zbora".

Novice Poslanec SMC: Gospodarstvenikom ne smemo dovoliti, da bi kreirali politiko #video

O Židanovih napovedih, da si bo prizadeval urediti področje športnih stav, za kar si je v prejšnjem mandatu že prizadeval njihov poslanec Branko Zorman, pa v poslanski skupini ni dobil večinske podpore, je Zorčič dejal, da športne stave zagotovo niso na nobeni izmed prednostnih list njihove stranke.

Novice Brglez: Postopek izključitve iz SMC ni bil ustrezno izpeljan #video

"Tako iz programa naše stranke kot iz koalicijske pogodbe izhaja, da je vrsta problemov v Sloveniji, ki so bistveno bolj pomembni kot problem športnih stav," je dejal in dodal, da se bodo zadeve, če bo prišla na mizo, lotili tako, da bi našli kar se da široko podporo.

DZ je sicer danes potrdil mandate še štirim nadomestnim poslancem, ki bodo funkcijo opravljali namesto petih izvoljenih ministrov.

Ne spreglejte