SiolNET. Novice Slovenija
2,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poslanec SMC: Gospodarstvenikom ne smemo dovoliti, da bi kreirali politiko #video

2,70

termometer

"Mislim, da strah gospodarstvenikov ni upravičen. Prav je, da so opozorili, se mi pa zdi, da moramo biti politiki toliko previdni, da jim ne dovolimo, da bi kreirali politiko. Mi smo tisti, ki jo kreiramo, bomo pa zagotovo prisluhnili vsem opozorilom, ki so bila izpostavljena v zadnjem času," o strahu gospodarstvenikov pred višjimi davki pravi poslanec SMC Igor Zorčič.

Poslanec LMŠ Branimi Golubović je danes poudaril, da bo davčna reforma izvedena celovito, kar pomeni, da se bo po njegovih pričakovanjih ob začetku reforme izvedel pogovor z vsemi socialnimi partnerji, tudi gospodarstveniki.

"Vlada še ni začela delati in vse, kar bo sprejeto, bo v veliki večini usklajeno z vsemi deležniki v družbi," je dodal.

Igor Akrapovič Posel danes Ko je Akrapovič grozil, so menedžerji Kolektorja in TAB naredili takole

NSi za odpravo 50-odstotne obdavčitve

NSi je medtem v parlamentarno proceduro vložila predloge štirih zakonov. Med drugim želi stranka spremeniti dohodninsko lestvico z odpravo 50-odstotne davčne stopnje in uvedbo 43-odstotne. Predlagajo tudi dvig splošne olajšave na sedem tisoč evrov, je pojasnil vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Igor Akrapovič Posel danes Je odziv Igorja Akrapoviča upravičen?

Predlagajo tudi uvedbo dvojnega statusa, torej da bi lahko upokojenci po doseženi pokojninski dobi delali še naprej, obenem pa prejemali polno pokojnino. Razbremenili pa bi tudi delodajalce v primeru nadomestila za odsotnost zaradi bolniške odsotnosti. Tako bi delodajalec namesto prvih 30 dni bolniške odsotnosti kril le 15 dni.

SBC Posel danes SBC: Odziv na peticijo Za podjetno Slovenijo je zgodovinski

 

 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 253
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin